Deja, Lietuvoje apie šią išties nepaprastą ir natūralią grožio priemonę žino dar nedaugelis. Tad pabandykime užpildyti informacijos spragas ir išsiaiškinti, kodėl stručių taukai yra laikoma viena efektyviausių grožio priemonių, rašoma pranešime spaudai.

Geriausia apsauga paspaudus šaltukui

Atšalus orams oda praranda drėgmę, pradeda skilinėti, šerpetoti ir sausėti, tačiau natūralūs stručių taukai suaktyvina odos audinius ir neleidžia jiems išsausėti. Stručių taukuose esanti stereocheminė olieninė rūgštis išsausėjusiai ir nualintai odai grąžina elastingumą ir atstato drėgmės pusiausvyrą. Be to, stručių taukuose yra didelis kiekis Omega 3, 6 ir 9 rūgščių, kurios intensyviai maitina odą, suteikia jai jaunatvišką švytėjimą ir lėtina senėjimo procesus.

Moterys turinčios probleminę odą, dažnai vengia rinktis kosmetikos priemones, kurių sudėtyje yra riebalų, nes jos užkemša poras ir oda gali „pasidabinti“ skaudžiais ir pūlingais spuogais. Stručių taukai porų neužkemša, priešingai - jie mažina odos uždegimus ir jautrumą.

Stručių taukai greitai įsigeria į odą, neturi nemalonaus lipnumo pojūčio ir yra puikus pasirinkimas tiems žmonėms, kurių oda apskritai netoleruoja jokios kosmetikos, pavyzdžiui, kai sergama egzema arba psoriaze. Visa paslaptis glūdi stručių taukų sudėtyje, nes kosmetikos įmonės, kurios gamina šią grožio priemonę yra įsipareigojusios stručius auginti ekologiškomis sąlygomis, todėl taukuose nėra jokių toksinų ar alergenų, kurie gali sukelti neigiamą odos reakciją.

Stručių taukų universalumas

Stručių taukai tinka ne tik grožio puoselėjimo procedūroms. Dar Australijos aborigenai prieš šimtus metų pastebėjo, kad ši priemonė turi ir gydomųjų savybių: gydo žaizdas, nedegimus, malšina niežėjimą ir tinimą, kuris atsiranda įkandus vamzdžiams, mažina sąnarių skausmus. Mat stručių taukų sudėtyje yra apie 70 proc. nesočiųjų rūgščių, kurios yra būtinos žmogaus gerai savijautai bei grožiui. Be to, stručių taukuose gausu ir linolio bei olieninės rūgšties, kuri veikia kaip antiseptikas. Tuo tarpu, linolio rūgštis dažnai yra naudojama raumenų bei sąnarių gydymo praktikoje.

Taigi, stručių taukai išties efektyvi ir natūrali grožio priemonė, kuri puoselėja odos sveikatą ir grožį, o svarbiausia pirmieji teigiami pokyčiai yra pastebimi jau po kelių dienų naudojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)