Sunerimusi motina savo dukrelę Skylą Barker nuvežė pas gydytojus, kai ši tapo išblyškusi ir mieguista.

Pasak šeimos, medikai pareiškė, jog šiuos simptomus kelia paprasta gerklės infekcija – tonzilitas, ir pasiuntė juos namo, rašo dailymail.co.uk.

Tačiau mergaitės motiną Shannon Pettit kamavo bloga nuojauta ir ji pareikalavo, kad jai būtų skirtas kraujo tyrimas.

Gavus rezultatus, jos būgštavimai pasitvirtino: mergytė sirgo leukemija – viena iš kraujo vėžio formų.

„Ji tokia maža. Negaliu apsakyti, kas tuomet dėjosi mano galvoje“, - pasakojo motina.

„Po pirmo gydymo mėnesio nusilpo jos kojytės ir ji nebegalėjo vaikščioti. Daugybę kartų mus guldė į ligoninę. Tiesiog noriu, kad vėl viskas būtų normalu. Tačiau Skyla yra stipri mergaitė“, - kalbėjo ji.

Sh. Pettit iš Stafordšyro grafystės Longtono miesto sakė, kad Skylai kraujo tyrimai buvo atlikti Karališkojoje Stouko universiteto ligoninėje.

Tuomet Birmingamo vaikų ligoninėje jai buvo atliktas kaulų čiulpų tyrimas.

Dabar mažajai Skylai gresia dveji metai chemoterapijos ir kitokio gydymo.

„Pirmąsias šešias savaites chemoterapija ligoninėje jai buvo atliekama vieną dieną per savaitę. Dabar ji daroma kas mėnesį, bet jai taip pat yra skirta kasdienė chemoterapija vaistų forma namuose“, - pasakojo mama.

„Skylos dažnai nebūna mokykloje, todėl liga kenkia jos lavinimuisi. Savo planus taip pat turiu derinti prie to laiko, kai Skyla gers vaistus“.

Vasarą, kai mergytei buvo diagnozuotas kraujo vėžys, Skylos kraujo ląstelių kiekis buvo nukritęs iki 34, nors vidutinis rodiklis turėtų būti 130.

Sužinojęs Skylos diagnozę, jos 13 metų dėdė Kieranas Bentley suorganizavo 13 km žygį pėsčiomis, kad surinktų pinigų organizacijoms „Leukaemia CARE“ ir „Children with Cancer UK“.

Sh. Pettit, kuri dar turi vienerių metukų sūnų Bentley, pridūrė: „Kieranas ir Skyla visada buvo labai artimi. Jis supranta, ką jai tenka išgyventi, bet Skyla savo ligos dar nesuvokia“.

Kierano motina, 50 metų Alison Hollran sakė: „Matau Skylą kiekvieną dieną. Mes buvome priblokšti, kai jai buvo diagnozuota leukemija. Ji visada buvo kupina džiaugsmo ir daug lakstydavo, bet pasiekė tokią stadiją, kai visai nebegalėjo judėti“.

„Ji būdavo mieguista ir nenorėdavo keltis nuo sofos. Mes iš karto supratome, kad kažkas yra negerai“.

Karališkosios Stouko universiteto ligoninės pediatrė, daktarė Sarah Thompson sakė, kad Skyla gerai reagavo į pirminį gydymą, todėl jos perspektyvos vertinamos gana teigiamai.

„Nors ji dar labai maža, ji neįtikėtinai gerai laikosi. Tai nuostabi maža mergaitė, kuri visada yra pasirengusi dalytis saldainiais“, - mažąją pacientę gyrė gydytoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)