Šių metų 9-ąją savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI siekė 94,3 atvejų 10 tūkstančių gyventojų, o susirgusiųjų gripu buvo 12 proc. Praeitą savaitę į Kauno mieste esančias ligonines dėl gripo kreipėsi 51 asmuo, iš kurių hospitalizuoti buvo 23, iš jų 13 – vaikai, rašoma pranešime spaudai.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija pranešė, kad iš praeitą savaitę Kauno mieste iš 99 paimtų ėminių, 44 pacientams laboratoriškai patvirtinta gripo diagnozė, teigiamų gripo tyrimų dalis – 44 proc.

Gripo epidemija Kauno miesto savivaldybėje buvo paskelbta 2016 m. vasario 1 d. ir truko penkias savaites. Paskutinį kartą gripo epidemija Kauno mieste buvo skelbta 2015 m. vasario 9 d. ir taip pat truko 5 savaites.
Šį gripo sezoną, be Kauno miesto, gripo epidemija buvo skelbta dar keturiose Kauno apskrities administracinėse teritorijose: Kauno, Jonavos, Prienų ir Kėdainių savivaldybėse.

Paskelbta gripo epidemijos pabaiga reiškia, kad tikimybė užsikrėsti ir susirgti gripu sumažėjo, tačiau neišnyko, nes gripo viruso cirkuliacija aplinkoje išlieka, todėl rekomenduojame nepamiršti laikytis nespecifinių profilaktikos priemonių: plauti rankas po kiekvieno apsilankymo viešoje vietoje, vengti akivaizdžiai negaluojančių (čiaudinčių, kosinčių) asmenų ir išlaikyti bent 1 metro atstumą nuo jų, o jei sunegaluosite patys – informuokite savo šeimos gydytoją apie sveikatos būklę ir likite namuose, neneškite virusų savo bendramoksliams ir kolegoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją