„Pirmadienio rytą kreipiausi į Utenos poliklinikoje dirbačius stomatologus. Labai skaudėjo dantį, ant gomurio buvo iškilęs skaudus pūlinys. Dėl to kankinausi jau nuo penktadienio vakaro. Stomatologas pasakė negalėjęs man padėti, esą reikėjo savaitgalį privačiai kur nors kreiptis. To, aišku, nedariau taupumo sumetimais.

Buvau nusiųsta pas burnos chirurgę. Didelės pagalbos ji man nesuteikė, geriau nepasijutau – paspaudinėjo dantį, uždėjo vaistų ir paleido. Net antibiotikų neišrašė“, - piktinosi 34-erių uteniškė.

Jau kitą dieną moteris sako negalėjusi kęsti nepakeliamo skausmo.

„Dar pirmadienį man pasakė, kad jei bus blogiau, atvykčiau tik trečiadienį. Tada su ašaromis skambinau į visas privačias klinikas – skausmas buvo toks, kad viską nuo sienų norėjosi plėšti. Viena klinika priėmė iškart, nuėjau ir pagerėjimą pajutau iškart išėjusi. Kaip gali būti toks skirtumas, palyginus su valdiškų gydytojų darbu? Nejau moku mokesčius, tačiau negaliu gauti nemokamos paslaugos tada, kai jau prireikia pirmosios pagalbos?“, - retoriškai klausė J. Kardelienė.

Paklausta, kodėl nebandė dar kartą registruotis į Utenos polikliniką, moteris teigė, kad internetinė sistema neveikė, o vykti į kitą miesto galą vien dėl registracijos ji negalėjusi – trukdė darbas, vaikai.

Skubią pagalbą gauna visi, kuriems jos reikia

Poliklinikos odontologijos skyriaus vedėja Vida Butiškienė DELFI sakė apgailestaujanti, kad pacientė pateko į nemalonią situaciją.

„Moteriai atvykus pirmadienį, jau laisvų laikų pas chirurgą nebebuvo, tačiau jai vis tiek buvo suteikta pagalba. Norime pabrėžti, kad jei ji būtų atėjusi antradienį, kai vėl ėmė jausti danties skausmą, pagalba jai būtų ir vėl buvusi suteikta, nesvarbu, yra ar nėra laisvų vietų. Poliklinika dirba nuo 7 ryto iki 5 vakaro – pacientė tikrai sulauktų reikalingo gydymo. Nors registratūroje vizitai pas gydytojus išdalinami dviem savaitėms, o elektroninėje sistemoje – trims savaitėms į priekį, tačiau pacientų su skausmu niekada nepaliekame, priimame iškart – nereikia laukti nė valandos.

Tiesa, šiuo metu internetinė registracija yra sustabdyta. Tai priklauso ne nuo mūsų, mat visoje Lietuvoje diegiami atnaujinimai. Todėl dabar užsiregistruoti galima paskambinus į registratūrą“, - patikino specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)