Tokiais žodžiais po apsilankymo Alytaus poliklinikoje prabilo alytiškė K. Ž., su mažamečiu sūnumi laukusi už durų pas odontologę, kuriai tuo metu pačiai buvo tvarkomi dantys.

„Pradėsiu nuo pradžių. Balandžio 21 dieną 7 val. ryto skambinu į Alytaus poliklinikos registratūrą talono pieniniam sūnaus dantukui ištraukti. Gaunu jį 8 val. 40 min. Skubiai keliamės, prausiamės, pusryčiaujame, lekiame. Prie durų stovime 8 val. 35 min., o ten – jau trijų pensininkų eilė, durys užrakintos.

Klausiu: gal vėluoja eilė? Pensininkai: nežinom, mes čia jau daugiau kaip valandą laukiam. Nieko sau pagalvojau, specialiai važiavau 25 km, o gydytojos nėra.

Skambinu į registratūrą klausti: gal gydytoja susirgo, gal nebus? Kam tuomet laukti? Registratūroje patikina, kad gydytoja yra. Sujungė su odontologijos kabinetu. Iš kito kabineto išlindo kažkokia nepatenkinta baltu chalatu - pati nustebo, kad kabinetas užrakintas. Ėmė ieškoti. Atsirado. 8 val. 50 min. gydytoja jau buvo savo kabinete ir lyg niekur nieko pradėjo žmones kviesti nuo eilės pradžios.

Dar gražiau - pagalvojau. Ir aš jai sakau:

- Dabar eisime mes, nes ką tik buvo mūsų laikas, o eilė susidarė dėl jūsų kaltės.
- Ką jūs sau leidžiat?
- O ką jūs sau leidžiat?
- O ką, gydytojui negali danties skaudėti? - paklausė ji.
- Gali, bet darbo metu tabletę išgerkit, o taisykitės kai nedirbate, - atrėžiau jai.
- Oi, čia truputį palaukėt... Santariškėse po 4 valandas laukia...
- Kas nori, tai tegul ir laukia. Aš neturiu tiek laiko.
- Kokia jūs pikta. Tikrai turite problemų.
- Turiu. O kas jų neturi? Bet kaip tai susiję su šiuo vizitu? Sėsk į kėdę - ištariau aš, paragindama sūnų sėsti į odontologo kėdę.
- O jūs nebijot dabar vaiko į kėdę sodinti?
- Kodėl turėčiau bijoti, jei jūs profesionalė? O jei specialiai pravirkdinsit vaiką, tai jūs bijosit, ne aš.
- Jūs čia man nenurodinėkit.

Diskusija dar būtų besitęsusi ir toliau. Bet nenorėjau daugiau ginčytis. Atsisveikinau ir nuėjau tiesiai į administraciją (pas Vidaus medicininio audito grupės vadovę Adelę Dimšienę– red.) Ten jau pasakiau, tai, ką norėjau pasakyti.

Pikčiausia ne tai, kad pati gydytoja darbo metu dantis tvarkėsi, o tai, kad gąsdina vaikus. GĖDA, GĖDA, GĖDA.

Šią situaciją paprašyta pakomentuoti Vidaus medicininio audito grupės vadovė A. Dimšienė teigė, kad alytiškės K. Ž. minėtas atvejis jai yra žinoma. „Mes jau esame apkalbėję tą situaciją su Odontologijos skyriaus vedėja gydytoja Vitalija Kazlauskiene. Mane informavo, kad taip jau sutapo, jog gydytojai Daliai Galvanauskienei tą dieną pačiai skaudėjo dantį ir jai buvo suteikta skubi pagalba.

Žinoma, tokiais atvejais reikia perspėti administraciją arba kitas gydytojas gali suteikti pagalbą. Gydytoja dėl to yra perspėta. Bet ta moteris (K. Ž. – red.) buvo pakankamai greitai priimta, tik jau ne tuo laiku, kada buvo užsiregistravusi“, - situaciją pakomentavo A. Dimšienė.