Mokslininkai priėjo prie išvados, kad dėl sutrikusio miego ir net dezodoranto padidėja mirtino krūties vėžio keliama rizika.

Moterys, dažnai patiriančios juostų skirtumų sukeliamą sindromą arba turinčios dirbti pamainomis, labiau rizikuoja susirgti greitai plintančiomis vėžio rūšimis.

Didžiojoje Britanijoje vėžiu kasmet suserga maždaug 60 tūkst. moterų, bet jei augliai neišvešėję ir metastazių dar neatsiradę, gyvybei gresiantis pavojus yra gerokai mažesnis.

Jei vėžį spėjama diagnozuoti, kol jo židinys lokalizuotas, išgijimo tikimybė vertinama 99 procentais.

Deja, kai nustatomos išplitusios metastazės, tikimybė išgyventi daugiau nei penkerius metus tesiekia 26 procentus.

Ypač didelė staigaus vėžio išplitimo tikimybė konstatuojama, kai naviko audinio paviršiuje neišryškėja estrogenų receptoriai (ER–).

Visiškai neseniai pavyko išsiaiškinti, kad egzistuoja ryšys tarp natūralų organizmo laikrodį reguliuojančio geno ARNTL2 ir ER nulemtų krūties vėžio formų.

Naujienų portale „MailOnline“ buvo paskelbta publikacija, kurioje informuojama, kad moterys, reguliariai naudojančios dezodorantus, kurių sudėtyje yra aliuminio druskos, patenka į didesnės krūties vėžio išplitimo rizikos grupę.

Atlikto tyrimo bendraautoris André-Pascal Sappino tyrė atskirtas žmogaus pieno liaukų ląsteles, o vėliau atliko eksperimentus su pelėmis.

Tyrimas įrodė, kad ilgalaikis aliuminio druskos poveikis lemia auglių atsiradimą, kurie vėliau išplinta arba sukelia metastazių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)