Nuolatinius galvos skausmus kenčiantys asmenys, kad ir keista, yra linkę numoti ranką į vis pasikartojantį negalavimą. Deja, ilgai nesiliaujantys galvos skausmai neretai pranašauja apie galvos smegenyse besiformuojantį auglį.

Dažniausiai su galvos skausmu kovojama vaistais nuo skausmo, visiškai nesusimąstant apie pirmines tokių negalavimų priežastis. Įkyrus ir nepraeinantis galvos skausmas gali kilti dėl galvoje padidėjusio spaudimo, kurį sukelia besiformuojantis smegenų auglys.

„Tada apimantis galvos skausmas paprastai šiek tiek skiriasi nuo to, kurį galbūt teko patirti anksčiau. Jis nėra labai stiprus, bet nuolat vargina“, – duodamas interviu leidiniui SELF aiškino profesorius Robertas Martuza iš Harvardo medicinos mokyklos.

Auglio sukeliamas galvos skausmas apima ne staiga ir iš pradžių nebūna labai stiprus, bet augliui augant ir vis labiau spaudžiant, skausmas palaipsniui stiprėja.

Jei skausmą sukelia smegenų auglys, galvą labiau skauda rytais arba naktį, nes smegenų spaudimas didesnis, kai miegama.

Reikia pripažinti, kad ištisus dešimtmečius nebuvo pasirūpinta pakankamai efektyviu nuo besiformuojančio smegenų auglio kenčiančių ligonių gydymu.

Akivaizdu, kad būtina skirti daugiau lėšų ir pastangų šioje srityje vykdomiems tyrimams, nes gydymo klaidų pasitaiko kiekvienu ligos gydymo etapu, pradedant diagnoze ir baigiant skiriama terapija.

Ir atminkite, kad jei nuolat kankina įkyrus galvos skausmas, būtina nedelsiant kreiptis į medikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)