Šį pavasario-vasaros sezoną mados žinovai siūlo plačią įvairovę tendencijų ir skirtingų stilių, kurie atitiks kiekvieno skonį. Nuo universalaus klasikinio stiliaus iki netikėtais raštais margintų aksesuarų, skirtų išskirtinės išvaizdos daiktų gerbėjams.

Akiniai

Nepamainomas aksesuaras vis skaisčiau šviečiant saulei. Išskirtinė forma ir skirtingų rašto ar spalvos deriniai bus populiariausi. Vyraus dvi kryptys - minimalistiniai, bet geometrinių formų akiniai ir retro stilius. Pastarieji bus marginami vėžlio kiauto imitacija, paauksavimais, grakščiomis metalo kojelėmis. Pirmieji tiks laisvalaikiui, klasikiniai retro - prie oficialaus stiliaus aprangos.

„Zara“

Kuprinės

Atrodo, dar visai neseniai vyriškoje madoje dominavo sportinio stiliaus masyvios rankinės, kurias stipriosios lyties atstovai nešiojo persimetę per vieną petį. Tačiau pastaruoju metu įsigali nepamainoma komformizmo tendencija, o su ja atėjo ir kuprinių tendencija. Jas jau spėjo pamėgti tiek moterys, tiek vyrai. Ir, panašu, kad dar negreitai bus jų atsisakyta. Madingiausios pasižymės militaristiniu stiliumi, bus chaki spalvos ar margintos kamufliažiniais raštais.

„Zara“, „H&M“

Pakabukai, apyrankės

Šį sezoną madingi papuošalai labiau atspindės laisvalaikio stilių ir bus derinami prie neoficialios ir etiketo neapribotos aprangos. Jei kalbame apie prabangą, tai mados ekspertai siūlo kuriam laikui iškeisti ją į paprastesnius papuošalus, dekoruotus graviravimu, grandinėlėmis bei pintomis virvelėmis.

„Bershka“, „H&M“


Diržai

Vienas svarbiausių vyro aksesuarų - kokybiškas ir tvarus diržas. Jis turi atlikti ne tik kelnių prilaikymo funkciją, bet ir dailaus aksesuaro. Madingais vis dar išliks odiniai, klasikinio stiliaus diržai. Tačiau jie bus tarytum išgraviruoti geometriniais raštais ar linijomis. Kitas variantas - pynimai.

„Mango“

Peteliškės

Peteliškėmis siūloma pakeisti kaklaraiščius. Juk tai ne tik išskirtinis aksesuaras, bet ir pasižymintis praktiškumu - užsirišti ją yra daug paprasčiau nei kaklaraištį. Pavasario-vasaros sezoną taip vadinamos „varlytės“ išsiskirs netikėtais raštais, bus margintos egzotinių augalų, vaisių ir gyvūnų atvaizdais, smulkiomis geometrinėmis figūromis. Taipogi keisis ir siluetai. Peteliškių formos varijuos nuo jau įprastos, dviejų sudurtų trikampių, iki sudėtingesnės geometrinės.

„Zara“


Kojinės

Kuo ryškesnės ir žaismingesnės, tuo tik geriau. Jeigu esate iš tų, kurie pirmenybę teikia tamsių spalvų aprangai ir aksesuarų nesirinkimui, spalvingos kojinės gali tapti puikia alternatyva, norint subtiliai ir skoningai paįvairinti savo garderobą. Šio sezono netikėtumas - gyvūnų kailio raštais ir populiarių muzikos grupių logotipais margintos kojinės. Būtent pastarieji logotipai nuo marškinėlių persikels ant smulkesnių daiktų tokių, kaip kuprinės, kepurės, dekoratyvūs antsiuvai ir pan.

„Zara“


Skarelės

Atšilus orui tikrai verta šiltus ir storus šalikus palikti spintos gilumoje. Dabar bus madingos nedidelės slidaus audinio, šilko skarelės. Tačiau jos subtilaus stiliaus, dekoruotos nuosaikiais raštais ir augaliniais arba abstrakcijų motyvais. Skareles siūloma rištis ne bet kaip, o idėjų semiantis iš Vesterno filmų, kurių herojai jas ryšėdavo surišant po sprandu, kaip parodyta dešinėje iliustracijos pusėje.

„H&M“, „Zara“

Batai

Batų stilius ženkliai keisis, o riba tarp moteriškos ir vyriškos avalynės pamažu mažės. Pavasariui-vasarai siūloma sportinė avalynė bus dekoruojama siuvininėjimais ir ne itin vyriškais motyvais, pavyzdžiui, masyviomis gėlėmis. Dominuos ryškios spalvos, balta ir pasteliniai atspalviai. Tuo tarpu odiniai batai primins mokasinus, atidengs viršutinę pėdų dalį ir bus dekoruojami kutais bei raišteliais.

„Zara“





Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)