Jis prieš kelis metus sugalvojo paprastą ir labai praktišką idėją aprangai, kuri susideda iš pačių būtiniausių ikoninio dizaino drabužių ir aksesuarų vyrams.

„GP paketas“ – taip vadinasi dar 2013 m. pradėtas gryninti sumanymas. Vietoje kolekcijų pradėjęs kurti „aprangos kapsulę“ ir ją laikas nuo laiko papildydamas naujais daiktais, G. Paulauskas teigė, kad pagrindinė priežastis šiai idėjai atsirasti, buvo jo paties asmeniniai poreikiai.

„GP paketą“ dizaineris kūrė pirmiausia galvodamas apie save, gerai apgalvodamas kokių ir kiek daiktų iš tiesų reikia kasdienai. Pasak Giedriaus, pakanka turėti vos kelis, itin kokybiškus drabužius ir aksesuarus, kurie būtų ilgaamžiai ir nepaveikūs sparčiai tendencijų kaitai.

G. Paulausko sukurtame „pakete“ dominuoja klasikinio silueto ir kirpimo rūbai, turintys militaristinio stiliaus detalių (pavyzdžiui, galifė tipo kelnės). Jame kiekvienas vyras ras džinsus, riboto leidimo švarką, marškinius, marškinėlius ilgomis ir trumpomis rankovėmis, odinį diržą. Taip pat svarbus drabužio universalumas ir funkcionalumas. Šios „kapsulės“ spalva – juoda. Dizaineris pastebi, kad ir Vilniuje žmonės daugiausiai renkasi dėvėti juodus drabužius. Tai – lyg „miesto kario“ uniforma, padedanti įsilieti į aplinką.

Paklausus Giedriaus, kaip vyras galėtų savarankiškai kurti asmeninę „aprangos kapsulę“, dizaineris atsako, kad pirmiausia nereikėtų sekti kiekviena, naujai pasirodžiusia tendencija, kadangi jos greitai praranda savo aktualumą. Vietoj to, rekomenduojama atkreipti dėmesį į jums patinkančių asmenybių stilių, gyvenimo būdą, poreikius ir pomėgius.

Aprangos kapsulė vyrams

Kitas variantas – naudotis šiuo metu populiariomis programėlės, pavyzdžiui, „Pinterest“, kurioje rasite profesionalų jau suformuotus aprangos stilius, jų koliažus.

Paklausus, ar įmanoma pačiam susikurti „aprangos kapsulę“, dizaineris teigė, kad tą gali kiekvienas, tačiau tam reikia skirti nemažai dėmesio.

„Nereta problema yra ta, kad vyrai tingi vaikščioti po parduotuves. Aš – taip pat ne išimtis. Be to, reikia mokėti atsirinkti iš pasiūlos, kurioje ne viskas yra geriausia. Nėra daug gerų parduotuvių ir drabužių, kurių kainos atitiktų kokybę. Garderobo formavimas nėra lengva ir paprasta užduotis. Tam reikia ne tik laiko ar noro, bet ir turėti suvokimą, kas yra stilingas ir geros kokybės drabužis. Idealiausia būtų kreiptis į specialistą.

Nors mes akcentuojame „miesto kario“ sąvoką, tačiau tai nebūtinai turi būti tik vyras. Tai gali būti ir moteris. Džemperiai, marškinėliai, džinsai yra tokio kirpimo, kad jie gali tikti ir moterims. Todėl nenuostabu, kad pusė mūsų klientų – ne tik vyrai“, – pasakojo G. Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)