1. Marmuro raštas ir imitacijos

Marmuro detalės interjere tapo klasika. Jis yra nepamainomas tuo atveju, jeigu savo namuose norite sukurti prabangos ir elegancijos pojūtį. Tačiau šį kartą marmuro tendencija sugrįžta kitokiu būdu. Įterpti jį į turimą namų interjerą būtų sudėtinga ir brangu. Tad dizaineriai siūlo kitą išeitį - marmuro raštą imituojančius fototapetus. Pasirinktą kambarį dekoruokite pasitelkdami „mažiau yra daugiau“ principą. Geriau ištapetuoti vieną sieną ar nišą ir tokiu būdu senajam interjerui suteikiant naujų spalvų ir subtilios prabangos įspūdį.

2. Tamsiai mėlyni atspalviai

Kai aprangoje renkamės juodą spalvą, kaip universaliausią sprendimą, taip interjere - mėlyną. Tik skirtumas tas, kad ateinančiais metais dominuos tamsiai mėlyni tonai - nuo jūros mėlynumo iki itin tamsaus atspalvio, artimo juodai. Užtenka vos kelių tokių akcentų interjere tam, kad jūsų kambarys atrodytų moderniai ir madingai. Tai gali būti tiek stalviršiai, virtuvės indai, užuolaidos ir pan.

3. Medžio dekoras

Šį kartą medis nuo baldų persikelia ant sienų. Itin madinga detale taps medžiu dekoruotos sienos. Tačiau panašiai kaip ir su marmuru, medžiu dekoruoti reikėtų dalį sienų, taip sukuriant kontrastą tarp, pavyzdžiui, dažytų sienų ir dengtų medžiu. Madingiausias variantas - natūralaus ir nedažyto medžio atspalvis.

4. Permatomi paviršiai

Stiklas, plastikas ar kitas paviršius. Svarbiausia, kad jis būtų perregimas. Jis gali būti taikomas tokiems baldams, kaip žurnalų staliukas, spintos durelės, plastiko kėdės arba interjero aksesuarams, pavyzdžiui, stikliniai paveikslo rėmai.

5. Šildomos grindys

Taip, pasirodo, kad ir šildomos grindys bus ateinančių metų tendencija. Tai ir praktiška, ir reikalinga, ypač kai lietuviška žiema trunka kone pusmetį. Kurioje jūsų namų dalyje ar kambaryje turėtų būti tokios grindys, spręskite jūs, tačiau pastarosios tendencijos pritaikymas interjere yra kur kas svarbesnis nei stilingų detalių keitimas kintant tendencijoms.

6. Kaimiškas stilius

Ko gero, tai viena aktualiausių tendencijų pastaruoju metu. Etno arba kaimiškas stilius pradeda dominuoti ne tik mados kūrėjų kolekcijose, bet ir interjeruose. Tačiau jis neturi atrodyti tarytum nukopijuotas nuo svirnų ar karčiamų. Vos keletas jaukių akcentų, kaip iš šiaudų pagaminti aksesuarai, mediniai rėmeliai, pinti baldai ir t.t. - visa tai sukurs subtilią šio stiliaus interpretaciją jūsų namuose.

7. Modernūs naktiniai staleliai

Naktinis stalelis - vienas svarbiausių baldų jūsų miegamajame. Visgi, jis turi būti ne tik pritaikomas, bet ir puošiantis kambarį. Tad tam, kad jūsų privačiausia namų erdvė būtų tiek komfortabili ir funkcionali, tiek atrodytų patraukliai, atkreipkite dėmesį į smulkius baldus ar kitus nedidelius interjero akcentus. Svarbiausia, kad jie būtų kitokie, o likusi dalis kambario gali išlikti klasikinio stiliaus. Tam tinka neapdirbto medžio stalelis arba jį atstoti galinti buityje naudojama medinė dėžutė ir kiti orignalūs daiktai (tereikia jiems suteikti naują funkciją).

8. Skandinaviški akcentai

Jeigu ieškote klasikinio, bet modernaus stiliaus, laikas pagalvoti apie skandinavišką dizainą. Šis stilius jau spėjo tapti klasikos sinonimu, kadangi jis pasižymi asketiškumu, minimalistine ir išgryninta estetika. Nepaisant paprasto stiliaus, tokie namai atrodo jaukiai ir stilingai. Skandinavišką stilių sudaro natūralių medžiagų ir faktūrų baldai bei aksesuarai: neapdirbto paviršiaus medžio baldai, kiliminė danga iš kailio, stiklo ir metalo akcentai, natūralių spalvų (balta, juoda, ruda) deriniai.

9. Žaliasis kampelis

Negalite pasigirti turintys sodą arba slapta svajojate apie nuosavą oranžeriją? Nebėda. Ateinančių metų tendencija bus kaip niekad žalia. Augalai, tarytum lipantys sienomis, besiraizgantys ant baldų ir kiek primenantys džiunglių vijoklius yra viena įdomiausių interjerų mados naujienų.

10. Metaliniai žibintai

Kalbant apie namų apšvietimą, dėmesys bus sutelktas ne į masyvius šviestuvus, o nedidelius ir lengvai transformuojamus. Tad interjerų dizaineriai rado sprendimą, atsigręždami į praeitį. Stalines lempas ar pakabinamus šviestuvus pakeis žibintai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt