Tam, kad jūsų vonios kambarys būtų jaukus ir stilingas, pirmiausia verta pasirūpinti, kad jame karaliautų švara ir tvarka.

1. Plaušinę reikia keisti kas tris savaites.

Kasdienis prausimasis po dušu ir plaušinės naudojimas gali įtakoti ir jūsų odos būklę. Tiesa ta, kad į plaušinę patenka ne tik nešvarumai, bet negyvos jūsų odos lastelės. Dėl to dažnas plaušinės keitimas užtikrins geresnę higieną.

2. Rankšluosčius keiskite kiekvieną dieną.

„Dauguma žmonių dušui skirtus rankšluosčius keičia kas tiek pat laiko kaip ir plaušines, o tai reiškia, kad ant jų paviršiaus taipogi lieka nešvarumų. Kadangi rankšluosčiai nėra pagaminti iš tokios pat medžiagos kaip ir plaušinės, turėtumėte juos keisti daug dažniau“, – rašoma portale „ELLE Decor“.

3. Makiažo šepetėlį atnaujinkite kas pusmetį.

Ar žinote, kad makiažui skirtą šepetėlį reikėtų išplauti po kiekvieno naudojimo. Rekomenduojama naudoti šiltą vandenį. Stenkitės pašalinti kaip įmanoma daugiau dažų likučių ir leiskite išdžiūti. Jeigu šepetėlį prižiūrėsite kasdien, jį keisti reikės tik kas pusę metų.

4. Dantų šepetėlį - kas tris mėnesius.

Odontologai rekomenduoja dantis valyti bent porą kartų dienoje, o pačius dantų šepetėlius keisti nerečiau nei trys mėnesiai.

5. Rankšluosčius, skirtus valyti rankoms keiskite kaip įmanoma dažniau.

Labiausiai rekomenduojama - kasdien. Ar žinojote, kad jie greičiausiai tampa nešvarūs? Jeigu jūsų šeimoje ne vienas ir ne du asmenys - rankšluostis naudojamas itin dažnai, o tai reiškia, kad nešvarumai ir bakterijos susikaupia per rekordiškai trumpą laiką.

6. Tualeto kilimėliai.

Juos patariama keisti kas savaitę, kadangi ant jo paviršiaus nukrenta jūsų ar gyvūnų plaukai, juos mindome kojomis - tai tikra bakterijų kaupykla.

7. Dušo užuolaidas irgi pravartu keisti.

Net jeigu ir atrodo, kad tiesioginio kontakto su jomis neturite, jas reikia keisti (ar išplauti) bent kas tris mėnesius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)