Vis dėlto, įdomu, kokios baldų dizaino tendencijos vyrauja šiuo metu ir kaip 2017-tųjų idėjas pritaikyti savo namuose. Kaip pranešime rašoma, „TCH“ baldų ir interjero įmonės dizainerė Monika Noreikienė pasakojo, kaip pasinaudoti vyraujančiomis tendencijomis, kuriant savo namų interjerą.

Moderni klasika

Turbūt drąsiai galime sakyti, jog modernios klasikos stiliaus namuose jaukumą bei šilumą pajaus kiekvienas. Šviesiomis spalvomis dažyti baldai padės sukurti elegantišką namų interjerą. Natūralaus medžio akcentai derinami su švelniomis spalvomis leis namuose jaustis maloniai bei atsipalaiduoti po dienos darbų. Kiekviena baldo detalė, tokia kaip sendintas medienos paviršius ar išskirtinio dizaino rankenėlės, atspindės jūsų individualų stilių namuose. M. Noreikienė rekomendavo rinktis subtilius, lengvų formų baldus, kuriuos bus paprasta priderinti tiek erdviuose, tiek ir mažesnės erdvės namuose. Tokie baldai turėtų būti gaminami iš kruopščiai atrinkto natūralaus ąžuolo, jie yra ilgaamžiai, tad tarnaus jums tikrai ne vienerius metus. Baldai yra svarbi investicija ir sudaro nemažą bendro būsto biudžeto dalį, todėl juos visada rinkimės atsakingai, jei norime, kad būtų kokybiški ir tarntauti ilgesniam laikui.

Klasikinis interjeras naujai atgims teisingai priderinus spalvas bei skirtingus baldus.

„Norint klasikiniam interjerui suteikti modernumo atspalvio, verta rinktis intensyvesnius spalvų tonus, derinti itin šviesias bei tamsias spalvas“, - patarė dizainerė.

Derindami ryškiai šviesius ir tamsius tonus namuose sukursite individualų stilių. Subtilaus jaunatviškumo klasikiniam interjerui suteiksite pasirinkdami drąsesnes spalvas, pavyzdžiui, melsvus ar rožinius tonus. Suderinus įdomesnes baldų spalvas ir įtraukus į interjero dizainą keletą grafikos kūrinių, sukursite tik jums būdingą bei modernia klasika alsuojantį interjero stilių.

Skandinaviškas dizainas

Jau ne vienerius metus Lietuvoje dominuoja skandinaviškas dizainas, kuris, žinoma, yra nesenstanti klasika. Šio stiliaus gerbėjai mėgsta savo namų neapkrauti ir renkasi tik pačius reikalingiausius baldus. Kiekvienas baldas skandinaviško stiliaus namuose yra ir interjero detalė ir funkcionalus baldas. M. Noreikienė teigė, jog skandinaviško stiliaus baldai yra ypatingai populiarūs todėl, kad jie užima mažiau vietos. Masyvūs baldai optiškai mažina namų erdvę, todėl vis daugiau žmonių renkasi funkcionalius bei erdvę taupančius baldus.

Pastaruoju metu vis populiaresni tampa padidinami valgomojo stalai, kurie namuose dažniausiai atlieka paprasto stalo funkciją bei taupo kambario vietą, o išskleidžiami tik atvykus svečiams ar rengiant vakarėlį. Toks paprastas sprendimas gali sutaupyti nemažai vietos. Kompaktiškas stalas sukurs intymią atmosferą bei bendrauti su namiškiais bus patogu ir paprasta. Kad ir kaip gražiai bei prašmatniai atrodytų, didelis stalas jis kartais net gali tapti barjeru bendravimui. Mažesnis stalas ne tik bus praktiškas, bet ir sukurs visai kitokią, daug jaukesnę atmosferą namuose.

Nepaisant to, kurį baldų dizainą bei stilių pasirinksite, svarbiausia, kad namuose jaustumėtės jaukiai ir patogiai. Didelių gabaritų baldai puikiai atrodo baldų salone, tačiau ar jie tikrai reikalingi jūsų namams? 2017 m. pagrindinė idėja – tai taupyti namų erdvę bei rinktis tik kokybiškus baldus, kurie atliks savo funkciją. Grakštūs, lengvų formų baldai namams suteiks erdvumo. Derinant baldų dydžius bei spalvų atspalvius namuose galima pasiekti taip norimą harmoniją ir susikurti iš tiesų išskirtinį namų interjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)