Veidrodis taip pat gali pridėti dekoratyvumo įvaizdį Jūsų kambariui, būti esminiu akcentu, pastebimu vos patekus į erdvę, rašoma pranešime spaudai.

Pagrindinis žingsnis – išsirinkti tinkamą veidrodį Jūsų kambariui ir sukurti būtent tokį įvaizdį, kokį Jūs norite.

Gerai apsvarstykite dydį

Pirmas sprendimas, kurį turite priimti veidrodžio rinkimosi etape, yra kokio dydžio jis turėtų būti. Tai sprendžiama remiantis keliais faktoriais: sienos, ant kurios planuojate jį kabinti, dydžio ir efekto, kurį norite, kad sukurtų veidrodis patalpoje.

Jei kabinate veidrodį ant didelės sienos svetainėje, valgomajame ar miegamajame ir norite priimti drąsų sprendimą, rinkitės labai didelį, 65–80 cm paliekant iš visų pusių. Galite naudoti veidrodį kaip akcentą ant mažos sienos šalia Jūsų pagrindinio įėjimo.

Apsvarstykite formą

Kol kvadratas ir stačiakampis yra patys populiariausi, galite surasti įvairiausių formų veidrodžių. Kvadratinis ir stačiakampis siūlo tradiciškiausią įvaizdį. Tuo tarpu netradicinės formos pritrauks dėmesį net jei veidrodis yra mažytis ir neturi jokio įmantraus rėmo.

Paprastam, bet akį atkreipiančiam dizainui rinkitės apvalų arba ovalų. Naujoviškas trikampio arba deimanto formos veidrodis gali kambariui suteikti keistoką, įdomų įvaizdį. Jei norite dizaino atžvilgiu rimtai pasireikšti, rinkitės saulės formą, kuri tikrai atkreips dėmesį.

Išsirinkite stilių

Kai kurie sieniniai veidrodžiai neturi rėmų – jų dydis ar forma savaime suteikia įmantrų įspūdį kambariui. Kuomet ieškote veidrodžio, galite rinktis tokį, kurio rėmai jau savaime diktuoja dekoratyvų dizainą. Pasirinkite paprastą medinį, plastikinį ar metalinį rėmą aptakiam, glotniam įvaizdžiui sukurti.

Labiau oficialiam, ryškiam įvaizdžiui rinkitės veidrodį puošniu, auksuotu rėmu. Tai sukurs stiprų, centrinį kambario akcentą. Jūs taip pat galite rasti sieninius veidrodžius su mozaikos tipo rėmais, kurie kambariui suteiks žaismingumo ir tikrai atkreips dėmesį.

O kokios spalvos?

Jei nusprendėte įsigyti veidrodį su dekoruotu rėmu, pasirinkite tokį variantą ir tokios spalvos, kuri dera prie likusio kambario atspalvio. Paprasčiausia juoda, balta ar medžio tono spalva gali derėti prie praktiškai bet kokio rėmo dekoro.

Paauksuoti metalai, kaip auksas ar sidabras, prideda prabangos įspūdį ir tinka tiek moderniam, tiek klasikiniam dekorui. Jei renkatės sieninį veidrodį su spalvotu rėmu, žiūrėkite, kad rėmas ne tik gerai derėtų prie sienų spalvos, bet ir visiškai atkreiptų dėmesį į save. Tiesiog galite pasirinkti veidrodį, kurio rėmo spalva yra daug tamsesnė arba daug šviesesnė negu siena.

„Vienas nedidelis veidrodis ant didžiulės sienos atrodys pasimetęs ir nelabai reikšmingas. Pasirinkite tokio dydžio, dėl kurio Jūsų sienai nebūtų gėda. Gerai apsvarstykite ir tai, ar perkate veidrodį tam, kad naudotumėte jį pagal paskirtį, ar kaip kambarį pagyvinančią dekoraciją, o galbūt norite sukurti didesnės erdvės įspūdį.“ teigia baldų įmonės „Deinava“ vadovas Valdas Davidavičius.

Remtasi about.com ir „Deinava“ baldai medžiaga

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją