Nereikia didelių investicijų, norint pakeisti namų ar kambario interjerus. Tam nereikės naujų baldų ar dekoro elementų. Pakeiskite sienų spalvą ir erdvė pasikeis radikaliai!

Taigi, siūlome sužinoti ir atkreipti dėmesį į tai, kokios spalvos yra madingos šiuo metu, kokius dažų atspalvius siūlo rinktis interjero dizaineriai. Galbūt išsirinksite sau patinkančią ir nutarsite atsinaujinti namus.

1. Rožinė
Pasakykite „taip“ rožinei spalvai! Galbūt toks pasirinkimas skamba netikėtai, tačiau pasirinkus tinkamą atspalvį, erdvei suteiksite norimo jaukumo ir šiltumo pojūtį. Dizaineriai siūlo rinktis subtilią koralo atspalvio rožinę, maišytą kartu su persikiniu ar pilku atspalviu, o nebijantiems ryškesnių spalvų - ir gryna rožinė spalva be priemaišų.


2. Geltona
Įprasta manyti, kad geltona spalva vyrauja tik šiltų kraštų interjeruose, o mes tuo tarpu renkamės šaltų tonų ir ramius atspalvius. Tačiau verta griauti šį stereotipą bei pamėginti prisijaukinti geltoną spalvą. Nebūtina dažyti viso kambario, užteks kambarį atnaujinti ja dekoravus bent vieną sieną ar nišą.

3. Žalia
Žalia spalva yra klasika. Tačiau ji neturėtų būti prislopinta. Jeigu nusprendėte kambario sienas dažyti žaliai, rekomenduojama, kad baldai nebūtų ryškaus atspalvio, o šviesūs. Na, o jeigu norite rinktis ne gryną žalią spalvą, patariama atkreipti dėmesį į sąmanų, miško ar kareivišką maskuotės atspalvius.


4. Mėlyna
Keletą metų interjerų madoje vyravo tamsi, gryna ir net blizgi mėlyna. Tačiau šiuo metu dizaineriai pereina į priešingą pusę ir renkasi prislopintų atspalvių mėlyną.


5. Smaragdo
„Jei pabodo įprasta mėlyna spalva, išeitis yra. Šį sezoną madingiausia – smaragdinė. Nepatikėsite, bet smaragdinė spalva yra be galo universali. Ji tinka prie bet kokių baldų – tiek prie sodraus medžio baldų, tiek prie baltų“, – rašoma portale „House Beautiful“.

6. Purpurinė arba levandų
Ramios spalvos pamažu tampa madinga tendencija. Visgi, dabar vyrauja purpurinė arba levandų atspalvio. Patartina šia spalva dažyti kambarį jei jis yra vakarų pusėje, ypatingai miegamąjį ar svetainę. Nežinote, kokie baldai ar dekoro elementai tinka prie tokio kambario? Dizaineriai teigia, kad prie levandų atspalvio tinka paauksuoti rėmeliai ar šviesiai rudi baldai.


7. Balta
Balta spalva yra klasika, o klasika, kaip žinia, yra nemari. Ši spalva ne tik saugiausias pasirinkimas, bet ir universaliausias, nes prie jos galima derinti bet kokio stiliaus baldus ir nepaisyti tendencijų kaitos.







Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)