Pateikiame pagrindines šių metų interjero detalių tendencijas. Kokios jos?

1. Metų spalva

Šviesiai žalia arba kitaip vadinama „salotinė“ spalva - šių metų populiariausia tiek interjere, tiek ir madoje. Kalbant apie mūsų namus, pasirinkimas kur ir kaip naudoti bei integruoti tokią gan neįprastą ir ryškią spalvą, yra išties platus. Jeigu jūsų negasdina dėmesį prikaustanti žalia, dažykite ja sienas ar vieną jos nišą. Norintiems subtilumo, pakaks ir ryškios sofos, ar smulkių detalių tokių, kaip pagalvėlių, kilimo, užuolaidų ar, kad ir indų servizų.

2. Drugelio motyvas

Keistokai skambanti, bet miela tendencija. Drugelių motyvas nuguls ant užuolaidų, baldų apdangalų, sienų apmušalų paviršių. Jis gali būti stilizuotas, gali būti ir tikroviškas. Lengviausias būdas - įsigykite paveikslą su drugeliais. Taip atėjus naujoms tendencijoms nebus sunku pakeisti kita.

3. Skirtingų audinių ir jų atraižų derinimas

Prisiminkite močiutės stiliaus kilimus ar lovatieses, sudaigstytas iš skirtingų raštų ir spalvų atraižų audinių. Tai buvo populiaru Amerikoje, dabar ateina į madą ir pas mus. Toks interjero akcentas suteiks jaukumo jūsų miegamajame arba žaismingai atrodys vaikų kambaryje.

4. Tekstūrų gausa

Kuo įvairesnės, tuo tik geriau. Tai gali būti ir ilgo plauko kailio kilimas, ir odinė daigstyta sofa, o gal grūbaus paviršiaus stalas. Pasirinkimas - jūsų valia. Šiais metais nemažiau madinga tarpusavyje maišyti skirtingų paviršių derinius ir nebijoti eklektikos.

5. Jūros mėlynumo atspalvis

Kaip madoje yra saugios spalvos drabužiai, prie kurių gali derinti, atrodo, bet ką, panašių sąsajų galime atrasti ir interjero dizaine. Žinoma, nekalbame apie juodą spalvą namuose. Greičiau baltą, pilką ar smėlio. Tačiau toks variantas yra per ne lyg įprastas ir neįdomus. Nereikia pirkti naujų baldų ar jų perstatinėti, jeigu norite pakeisti namų išvaizdą. Patikimiausias būdas - perdažyti visas arba bent vieną kalmario sieną, o šalia šviesiai žalios spalvos (angl. Greenery) tarp madingiausiųjų yra ir jūros mėlynumo atspalvis.

6. Menininkų kūriniai

Bent kartą gyvenime yra tikrai verta investuoti į kažką kokybiško, ypatingai, jei kalba eina apie jūsų namus. Tai gali būti kokybiški ir tvarūs baldai arba dekoro detalės. Atkreipkite dėmesį į meno kūrėjų ar dizainerių daiktus, kurie būtų vienetiniai ar bent jau mažo tiražo. Tam gali puikiai praversti ir sendaikčių turgūs, prekiaujantys vintažinio stiliaus aksesuarais ar kūriniais.

7. Netobula balta spalva

Pieno atspalvio, kaulo, su priemaišomis ir netobula (angl. Raw White). Pamirškite nepriekaištingo baltumo spalvą. Nuo baldų iki indų, madingiausia spalva dominuos visur.

8. Metaliniai paviršiai

Blizgūs metaliniai paviršiai jau kuris laikas išlieka madingi. Aktualiausia ši tendencija yra virtuvės kambariui ir jos baldams bei įrangai. Sidabrinis atspalvis - klasika. Panašu, kad minimalizmas visdar neužleidžia savo pozicijų niekam kitam, tad kurį laiką teks jį jaukintis, jei to nespėjote padaryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)