Pranešime spaudai pateikiami šeši patarimai, kurie padės lengviau sukurti jaukią erdvę savo mažiesiems.

1. Ko nori vaikai?

Nors visi buvome vaikais, tačiau šiuolaikinių vaikų supratimas ir interesai ženkliai skiriasi nuo mūsiškių, todėl įrenginėjant vaikų kambarį mes turime pagalvoti apie tai, kas būtent aktualu šiandienos vaikams.

Kambario dekoravimo procese dalyvaukite su vaiku. Kartu aptarkite jo mėgstamiausias spalvas, formas, animacinių filmų herojus ar pomėgius. Žinoma, aklai pildyti visų vaiko norų neprivalote, tačiau dirbant drauge Jums visas kambario įrengimo procesas bus linksmesnis, na, o Jūsų vaikui tai bus tarsi naujas smagus žaidimas.

2. Biudžetas

Vienas pagrindinių faktorių, kuris gali nulemti Jūsų fantazijos laisvę įrenginėjant vaikų kambarį – biudžetas. Turite iš anksto nustatyti, kiek lėšų skirsite vaikų kambario įrengimui. Prieš nustatydami biudžetą pasidomėkite kainomis: baldų, statybinių medžiagų ir kitų dekoro priemonių.

Svarbu žinoti, kad ką nors pirkdami nemokėsite vien tik už išvaizdą, o drauge gausite ir funkcionalumą. Atlikę paieškas ir įvertinę savo galimybes – realizuokite svajones tiek, kiek Jums leidžia biudžetas, nesiverskite per galvą ir nesirinkite kiekybės vietoj kokybės.

3. Pagrindinis prioritetas - saugumas

Atsakymas į klausimą „kaip išsirinkti baldus vaikų kambariui?“ – saugumas. Tai turėtų būti pagrindinis veiksnys, lemiantis Jūsų pasirinkimus. Atkreipkite dėmesį į detales, baldų funkcijas, judėjimą ir, svarbiausia – kampus, kurie jokiu būdu negali būti per smailūs. Vaikai negali įvertinti pavojų, todėl jūsų užduotis juos apsaugoti.

Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į medžiagas. Vaikų kambaryje turi vyrauti nealerginės, natūralaus pluošto ir netoksiškos medžiagos, kurios nesukeltų Jūsų vaikui sveikatos sutrikimų.

4. Kambario tema

Jei norite, kad vaikas kambaryje jaustųsi kaip savo karalystėje, sužinokite, kuo jis žavisi. Pasirinkdami teminį dekorą nepamirškite praktiškumo. Kambarys neturi būti vien žaidimų aikštelė. Pagrindinė kambario funkcija – poilsis, turi išlikti, tačiau žinoma, ji gali būti papildyta fantaziją skatinančiais elementais.

5. Ilgaamžiškumas

Vaikai auga ir jų pomėgiai bei interesai su metais keičiasi. Kadangi kambarį įrenginėjate ne metams ir greičiausiai ne dviem, rinkitės praktišką bei plačiai amžiaus grupei tinkantį variantą, kurį lengva keisti be didelių pastangų.

Įsigykite baldus, kuriuos galite modifikuoti, keisti jų dydį, plotį arba net formą. Tokie baldai Jums gali kainuoti daugiau kai juos pirksite, tačiau tikrai Jums padės sutaupyti, nes Jums vaiko kambario baldų nereikės keisti kasmet.

6. Zonos

Jaunesniems vaikams svarbiausia yra žaidimai, tačiau ūgtelėjus ir pradėjus lankyti mokyklą svarbu, kad kambaryje butu atitinkama vieta, kurioje būtų galima ruošti namų darbus. Įrenginėjant darbo vietą savo vaikui stenkitės, kad joje būtų kuo mažiau dėmesį blaškančių detalių. Taip pat labai svarbu, kad parinktumėte patogius, Jūsų vaiko laikysenos nežalojančius baldus.

7. „2 in 1“ – du viename

Vaikai yra judrūs bei veiklus ir nuolatiniams žaidimams jiems reikia nemažai laisvos vietos. Siekiant sutaupyti erdvę vaikų kambaryje, rinkitės kombinuotus baldus. Dviaukštė lova ar vadinamasis jaunuolio komplektas, kai lova sujungiama su rašomuoju stalu, praplės plotą įvairiai veiklai ir Jums neteks atsisakyti būtinų baldų.

Taip pat baldai, du ar net trys viename, saugesni, nes didesni jų gabaritai sunkiau pajudinami iš vietos ir jie nėra pasklidę per visą kambario erdvę, todėl mažiau tikėtina, kad Jūsų vaikas užsigaus į baldus kur nors bėgdamas.

„Įrenginėjant kambarį vaikams, svarbiausia atrasti balansą tarp funkcionalumo ir išvaizdos. Kadangi vaikas kambaryje praleidžia tikrai daug laiko, renkantis baldus nepamirškite užtikrinti patogumo ir saugumo. Taip pat greičiausiai nenorite baldų keisti kasmet, todėl supraskite, kad Jūsų vaikas auga ir kas tinka dvimečiui tikėtina, kad netiks septynmečiui. Patartina vaikų kambario baldus pirkti remiantis ateities perspektyva, kitaip tariant, mažiausiai penkeriems metams.“ – pataria baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)