Mokyklines uniformas gaminanti kompanija „8 To Go“ jau aprengė moksleivius iš daugiau kaip 150 mokyklų Lietuvoje. „Manau, kad labai sėkmingai atradome ne tik formalios, bet ir stilingos bei patogios aprangos formulę“, - sako Donatas Puodžiukynas, „8 To Go“ vadovas. Šis ženklas rinkoje išsiskiria tuo, kad uniformas pirmą kartą tėvams pasiūlė įsigyti pagal Vakarietišką modelį – visus metus veikiančiose parduotuvėse, vietoje anksčiau vyravusios individualių užsakymų tvarkos.

Kaip teigiama pranešime, mokslo metų pradžią primenančiose „8 To Go“ fotosesijose stilingus įvaizdžius pristato patys moksleiviai. „Pats turiu du sūnus ir jie niekuomet nesipriešina mokyklinėms uniformoms. Visų pirma taip yra dėl to, kad jos yra patogios – siuvamos iš audinio su elastanu, nevaržančios judesių. Tai - itin patvarus audinys, specialiai pritaikytas dažnam dėvėjimui ir daugybei moksleiviškų išdaigų. Moksleiviai vertina ir tai, kad uniformą galima „susikomplektuoti” pagal savo norus, renkantis skirtingų uniformos dalių skirtingus modelius – štai švarkai yra platesnio ir siauresnio kirpimo, o kelnės gali būti įprastinio silueto, lenktos ar netgi trumpintos, kaip dabar itin madinga“, - pasakojo D. Puodžiukynas. Populiariausi, tamsiai mėlynos spalvos švarkų ir kelnių deriniai berniukams dažnai tampa ir jų pirmuoju kostiumu, dėvimu šeimos šventėse.

Be minėtų pasirinkimo galimybių, išreikšti savo individualų stilių jis moksleiviams siūlo renkantis įdomius aksesuarus arba spalvingomis detalėmis paįvairinant kasdienę aprangą. Mergaitėms Donatas siūlo derinti skirtingas palaidines ar megztinius aukštu kaklu – šios, įvairiausių spalvų ir raštų dabar itin madingos, atrodo gražiai tiek po suknelėmis ir švarkais, tiek dėvimos su sijonais ar kelnėmis. Drąsesnės mergaitės noriai renkasi ir skirtingas pėdkelnių spalvas. Be to, mergaitėms labai svarbus kasdienio įvaizdžio aksesuaras yra kuprinės bei rankinės. „Jaunesnės paprastai nori žaismingų kuprinių, o paauglystės sulaukę po truputį pradeda kopijuoti savo mamas, tad jos mieliau renkasi odines rankines“, - pastebėjo uniformų specialistas.

Vaikinai gali eksperimentuoti su įvairiaspalviais marškiniais ar megztiniais. „Moterų asmeninis stiliaus dažniau akivaizdesnis, o vyrų stiliuje visą skirtumą sukuria detalės. Netikėta spalva ar kiek įžūliai paraitotos kelnės, suderintos su baltais sportiniais bateliais, margaspalvės peteliškės – aš ir pats kasdien savo stilių vis dar paįvairinu kreipdamas dėmesį į tas mažas smulkmenas“, - tvirtino D. Puodžiukynas. Beje, jis įsitikinęs, kad stilingi sportiniai bateliai puikiai tinka net ir prie formalios moksleiviškos uniformos tiek mergaitėms, tiek berniukams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)