„Darbuose jaučiamos šio ir artimiausio sezono tendencijos – tarkime, nebedominuojantys antakiai arba itin natūralios, skaidriai blizgios lūpos. Tačiau vis dėlto pirmiausia šių dailių merginų makiažuose atsispindi mano kaip vizažistės braižas: kurti elegantiškus, subtilius makiažus, kokius galėtų nešioti kiekviena moteris, pritaikius jos konkrečiam koloritui ir bruožams, – apie sumanymą pasakoja vizažistė Emma. - Kasdieniame darbe man ypač svarbi tobulai sutvarkyta veido oda. Tad norėjau parodyti, kad net ant labai skirtingų veidų, skirtingos struktūros ir pigmentacijos odos, jos neperkraunant, galima pasiekti natūralumo, skaistumo ir švytėjimo“.

Pasak šukuosenas kūrusio „A-Twins“ stilisto Andriaus Mašausko, visos šukuosenos atspindi tai, kas šiuo metu karaliauja madoje, tik pritaikytos realioms moterims.

„Sakyčiau, kad šie darbai – tai podiumo mados kasdieninės transformacijos: madingos, aktualios, bet nešiojamos, skirtos ne tik akims paganyti, bet ir realiai moteriai pasipuošti realioms progoms. Kartu – viskas nebanalu, šviežia, kupina artimiausio sezono tendencijų. Tai projektas, skirtas įkvėpimui – tiek šukuosenos, tiek makiažas“, – pranešime spaudai teigia šukuosenų autorius A. Mašauskas.

Paryškintas išskirtinumas

Rasa – ne tik ypatingo, androgeniško grožio moteris, bet ir paklausus bei aktyviai dirbantis modelis. Todėl komandai teko gerokai pasukti galvą: atrodė, kad su šia mergina makiažo ir šukuosenų srityje jau padaryta absoliučiai viskas, kas tik įmanoma.

„Pastebėjau, kad Rasai dažniausiai kuriamas nežemiškas, kone „kosminis“ įvaizdis, o man norėjosi ją „įžeminti“ ir maksimaliai atskleisti moteriškumą. Todėl ėmiausi to, kas man asmeniškai yra gan tolima – kasų pynimo. Tačiau tos kasos kitokios: pasirinktas nestandartinis, virvinis pynimas, plius palikti laisvi galai, suteikiantys modernumo,“ – pasakoja A. Mašauskas.

Tuo tarpu Emma nusprendė pabrėžti išskirtinę šio modelio odos anatomiją, jos ypatingus plaukus ir pigmentaciją, spalvas. Beveik nenaudojant veido dengimo priemonių, tik minimaliai pašviesinus tam tikras zonas, suteikiant švelnius kontūrus. Žalia akių šešėlių spalva „pasiskolinta“ iš šių metų drabužių mados tendencijų ir tapo žavingu viso įvaizdžio akcentu – neapsunkinančiu veido, bet pabrėžiančiu žvilgsnį.

Veriančios akys

Austėja akimirksniu patraukia akį savo ypatingais veido bruožais, neįprastu lietuvio akiai gymiu ir tipažu. Merginai buvo sukurtas prabangus vakarinio makiažo variantas.

„Tai puošnus, bet neperkrautas veidas. Kadangi pati esu linkusi į minimalizmą, man nepatinka, kai makiaže visko per daug. Pasirinkau akcentuoti akis – nuostabias, azijietiškas, juodas, seksualias. Labai dažnai tokių bruožų moteris vizažistai perpuošia, per daug nuryškina ir net suvulgarina, tad norėjau parodyti, kad jos gali būti subtilios, elegantiškos, neperkrautos – ir kartu akinančiai gražios,“ – apie Austėjos makiažo įkvėpimą pasakoja Emma.

Merginai sukurta šukuosena – tai pavyzdys, kaip šiuolaikišką, modernų kirpimą galima paversti elegantišku vakariniu sušukavimu. Išskusta nugara – ypač mėgstamas elementas kerpant gausiai plaukų turinčias klientes – gali tapti šarmingu vakarinės šukuosenos akcentu.


Fluorescencinės lūpos

„Rūta akimirksniu mane sužavėjo savo išskirtiniu veidu. Teko matyti nemažai jos ankstesnių darbų, atliktų kitų grimuotojų, kurie visi tarsi dubliavo vienas kitą. Todėl panorau Rūtą parodyti absoliučiai kitokią: gaivią, skaisčią, mergaitišką, net vėjavaikišką. O svarbiausia – švelnią, vietoje iki tol Rūtą supusios aštraus seksualumo auros,“ – pasakoja Emma.

Tam buvo pasirinktas vienas akcentas – ryškios, net fluorescencinės lūpas. Glotnią ir skaidrią veido odą puošia minimalistinis makiažas, atliktas švelniomis, gaiviomis spalvomis. „Aš jį net praminiau „pamergių makiažu“ – tinkamu jaunoms, paaugliškoms merginoms, kad ir šimtadienio šventei,“ – šypsosi vizažistė.

Išraiškingomis garbanomis aukštyn sukelti plaukai – puiki idėja vidutinio ilgio plaukus nešiojančioms merginoms. Tinkama tiek dienai, tiek vakarui Beje, pati Rūta nėra garbanota – šią tekstūrą stilistai sukūrė konkrečiam įvaizdžiui suformuoti.


Trapus mergaitiškumas

Moderni arklio uodega vs. išraiškingas priekinis kuodukas – toks variantas buvo parinktas Marijai. „Sukūrėme kontrastą: sabališkai glotnios uodegos ir pašiauštos, lengvai sutaršytos priekinės šukuosenos dalies. Tokį sušukavimą vadinčiau prabangiu modernumu, išlaikančiu pusiausvyrą tarp sveikų plaukų spindėjimo ir sluoksniavimo efekto,“ – sako plaukų stilistas A. Mašauskas.

„Priėmiau iššūkį parodyti Mariją kiek kitokią, nes įprastai mergina save pateikdavo sekdama kiek kitais grožio idealais – su aštresniais antakiais, ryškesnėmis lūpomis. O man norėjosi atspindėti jos mergaitiškumą, neperkrauti, nepaversti stipria ir akiplėšiška, o atvirkščiai, pademonstruoti jos trapią, natūralią pusę,“ – apie makiažo inspiracijas pasakoja Emma. Jaučiama stipri nude makiažo įtaka, tačiau ši stilistika transformuota, kad tiktų ir vakarui. Rezultatas: ekstravagantiškas švelnumas, kai parinktos plaukų ir makiažo spalvos atskleidžia pilkų akių švytėjimą. Beje, pakanka patamsinti lūpas, ir makiažas akimirksniu virsta ryškesniu: su tokiu – nors ir ant raudono kilimo!


Projektas „Faces“
Idėja ir makiažas - Emma („Unison Beauty Lab 1“)
Šukuosenų stilistas - Andrius Mašauskas ("A-Twins")
Fotografas – Mindaugas Navickas (fotomindo.eu), Miglė Kartanaitė (electromagnetico.lt)
Modeliai – Rasa Ciūnė, Austėja Nevardauskaitė, Rūta Bumbulytė, Marija Žiogaitė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)