„Sutikau būti vertinimo komisijos nariu iš nostalgijos, kadangi ir pats esu baigęs šią grožio mokyklą“, – sakė K. Murauskas, įsitikinęs, kad ne kiekvienas gali tapti kirpėju-stilistu. Šiai profesijai, anot pašnekovo, reikalingas pašaukimas, stiliaus pojūtis, gebėjimas greitai suprasti, kas tinka vienam ar kitam klientui. Pasak, K. Murausko, be visų šių savybių, geras plaukų meistras turėtų nepamiršti nuoširdumo.

Egzamino metu aksesuarų kūrėjai I. My My buvo kuriama meninės fotosesijos tematikos šukuosena, TV laidų vedėjai I. Juciūtei – kulinarinių receptų knygos pristatymui tinkanti šukuosena, o šokėjai R. Gramauskaitei – sceniniam pasirodymui skirtas įvaizdis. Būtent R. Gramauskaitei sukurta šukuosena komisijos buvo įvertinta aukščiausiu balu.

TV projekto „Šok su manimi 2015“ nugalėtoja R. Gramauskaitė teigė iš karto sutikusi priimti pasiūlymą tapti šukuosenų modeliu. Mergina sakė, kad jai įdomu viskas, ko ji dar nėra savo gyvenime anksčiau išbandžiusi, o šis pasiūlymas jai nuskambėjo itin viliojančiai. Pasak atlikėjo M. Kavaliausko partnerės prieš dvejus metus vykusiame šokių projekte, jai gražiausia visų laikų šukuosena – palaidi, lengvai banguojantys plaukai. „Taip pat esu neabejinga ir elegantiškiems kuodeliams“, – prisipažino R. Gramauskaitė. Pašnekovė sakė, kad per jos karjerą plaukų ilgis ir spalva yra keitęsi be galo dažnai, tačiau po laimėto TV šokių projekto ji dabar nekeičianti savo įvaizdžio ir esanti tuo labai patenkinta.

Pasak grožio mokyklos vadovės Rūtos Zenkovienės, šiuolaikiniame moderniame pasaulyje kirpėjo-stilisto profesija yra itin populiari ir perspektyvi. „Išmanant savo darbą galima gerai, net labai gerai uždirbti“, – neslėpė pašnekovė. Kaip sakė R. Zenkovienė, ši profesija idealiai tinka bendraujantiems, kūrybingiems, iniciatyviems, mėgstantiems greitą rezultatą žmonėms.

„Amžiaus ribos tikra nėra, – šypsodamasi sakė grožio mokyklos vadovė. – Teko mokyti ir šešiasdešimtmetę ir keletą keturiasdešimtmečių, turinčių ne vieną aukštojo išsilavinimo diplomą bei užimančių aukštas pareigas valstybinėse institucijose, bet taip ir nerealizavusių savęs. Įgijusios kirpėjo-stilisto profesiją šios studentės įkūrė privačius grožio salonus, džiaugėsi tapę grožio pasaulio dalimi ir pagaliau įgyvendinę savo svajones“.

Kodėl nusprendė komisijos nariu pakviesti būtent plaukų meistrą K. Murauską, grožio mokyklos vadovė atsakė: „Karolis visada domisi mados naujovėmis, o taip pat pasižymi visomis reikiamomis savybėmis, kurios yra būtinos kirpėjui-stilistui. Tai charizma, psichologijos žinių pagrindai ir, žinoma, puikūs profesiniai įgūdžiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)