Įspūdingo dydžio parodų plote sukneles, nuotakos aksesuarus, avalynę, vyriškus kostiumus, progines sukneles pristatė 308 dalyviai iš 97 šalių. Tarp jų – pernai sukneles Lietuvoje vykusiame „Loreal Baltic Bridal Fashion show“ pristačiusi Gemmy Maalouf. Savo įspūdžiais po aplankytos parodos dalijasi šiemet Baltijos šalyse pirmąkart vykusio „Loreal Baltic Bridal fashion show“ organizatorės Simona Krasauskienė ir Armina Staniulienė.

Tokių renginių Lietuvoje nebūna

Tokio tipo renginių kaip nuotakų mados savaitė Barselonoje Lietuvoje nevyksta – pas mus rengiamos kompleksinės parodos apie viską vestuvėms ir atskiri dizainerių šou. Barselonos podiumo šou vyko net keturias dienas ir čia dizaineriai pristatė įvairiausias kolekcijas – nuotakų sukneles, jaunikių kostiumus, progines sukneles. Paroda buvo skirta ne būsimiems jaunavedžiams, o vestuvių verslo industrijai, prekiaujančiai vestuvių apranga. „Barselonos nuotakų mados savaitės renginys tituluojamas vienu iš didžiausių tokio tipo renginių, pagal tokius renginius ši savaitė yra net penkta pasaulyje. Kasmet renginį aplanko daug pasaulinės žiniasklaidos, blogerių, mados gerbėjų, žinoma, ir vadinamųjų mados pirkėjų. Šiemet renginyje buvo 18 900 lankytojų ir 670 žurnalistų.

Kaip rašoma pranešime, įdomu žiūrėti dizainerių podiumo šou, tačiau labiausiai akį traukė žiūrovų elgsena – daugelis renginį stebėjo pro skaitmeninius įrenginių ekranus, tiesiogiai transliavo savo blogo ar portalo sekėjams feisbuke, dėjo nuotraukas ir vaizdo įrašus į Instagram. Akį traukė didelis būrys fotografų, vaizdo operatorių iš žiniasklaidos priemonių. Įdomu buvo stebėti moterišką duetą – vyriausioji žurnalo redaktorė ir jos asistentė-redaktorė fotografuoja ir komentuoja socialiniame tinkle „Instagram“, o asistentė redaguoja įdėtą nuotrauką pridėdama grotažymes. Apskritai pastebėjome labai daug vyresnio amžiaus žmonių tokio tipo renginiuose ir tai labai džiugino“, – įspūdžiais dalijosi S. Krasauskienė, kuri kartu su kolege A. Staniuliene jau organizuoja antrąjį „Loreal Baltic Bridal fashion show“, kuris vyks artėjančią žiemą ir jame Baltijos šalių dizaineriai pristatys naujausias savo kolekcijas.

Naujausios nuotakų suknelių tendencijos

Dizaineriai pristatė daug kolekcijų ant podiumo. „Stebėdamos kolekcijas labiausiai žavėjomės pristatymais – jie buvo išgryninti nuo modelių tipo pasirinkimo iki muzikos, tačiau nepamirštant ir pasirodymo vinies. Vieni rinkosi gyvą smuiko melodiją, kitiems dainavo reperis, treti kolekciją pristatė muzikantui grojant rojaliu. Labiausiai įsiminė šou, kur pats dizaineris dainuoja, šokėjai keičia scenografiją ir tik tada pasirodo modeliai. Taip pat sužavėjo scenografiniai sprendimai – kaip vienas podiumas virsta visai kitu per kiekvieną pasirodymą keičiant apšvietimą, dekoracijas, ant podiumo dėliojant veidrodžius ir pan. Suknelių kolekcijos buvo labai įvairios: nuo klasikinių nuotakos suknelių iki boho stiliaus, nuo ekstravagantiškų iki itin trapių. Dizaineriai naudoja pelerinas, nuotakų suknelėms kerpa gilius skeltus priekyje ir nugaroje, dekoruoja sukneles plunksnomis, žėrinčiomis detalėmis. O ryškiausia nauja tendencija – žvilgantys audiniai“, – pasakoja A. Staniulienė.

2018 m. nuotakų suknelių tendencijų TOP 15:

1. Medžiagų įvairovė
Vestuvinėms suknelėms pasirenkamas ne tik šilkas ar kiti natūralūs audiniai, bet visa įvairovė: nėriniai, faktūrinės, standžios ir formą laikančios medžiagos, organza, tiulis ir t.t.

2. Siluetų įvairovė
Madingos išlieka klasikinio silueto ir korsetinės suknelės. Taip pat princesiškos pūstos ir netradicinių siluetų ar „crop top“ stiliaus.

3. Boho stilius
Šis stilius vyraus vestuvinių suknelių madoje: pradedant boho detalėmis ir baigiant pilnu nuotakos boho.

4. Rankovės
Tai nauja ir bene ryškiausia ateinančio sezono tendencija. Ilgos, trumpos, pūstos, su raukiniais, dekoruotos gėlėmis, primenančios įvairius stilius, nėriniuotos, pailgintos...

5. Plunksnos
Plunksnos subtiliai vyraus nuotakos stiliuje. Jas matysime suknelėse, aksesuaruose bei papuošaluose.

6. Kaspinai
Skirtingo dydžio kaspinais dekoruojamos nuotakos suknelės įvairiose vietose: pečių linija, nugara, priekis ir t. t.

7. Skeltukai
Nesvarbu, romantiškos, lengvai plazdenančios šilkinės ar griežto silueto klasikinės, ar daugybės sluoksnių tiulio suknios, 2018 m. sezoną jos visos bus su skeltukais priekyje, nugaroje ar šonuose.

8. Sluoksniavimas
Nuotakos suknelės turi kelis sluoksnius – suknelė, ant jos perregimas megztukas arba tunika, galiausiai – šilkinis lietpaltis.

9. Kelnių kostiumai
Jau kelerius metus ši tendencija bando užkariauti nuotakų širdis, o 2018 m. kelnių kostiumai taps vis dažnesniu nuotakų pasirinkimu.

10. Apsiaustai, skraistės, pelerinos
2018 m. neatsiejama nuotakos stiliaus detalė – apsiaustai, skraistės bei pelerinos. Jų gali būti įvairių – iš nėrinių, megztos, plazdančio šilko, standžios medžiagos ar net vilnonės.

11. Įkirpimai ir įsiuvai
Tai seksualumo nuotakos stiliui teikianti tendencija. Šis seksualumas labai subtilus ir žavus – įkirpimai ir perregimi įsiuvai priduoda ne vulgarumo, o šiek tiek paslapties nuotakai.

12. Begalybė tiulio sluoksnių
Tiulis vis dar karaliaus vestuvinių suknelių madoje, jo gausa augs, sluoksnių daugės. Jokių pasijonių ir lankų, tik pūstumas nuo begalės tiulio sluoksnių.

13. Transformuojamos suknelės
Patogu, praktiška ir madinga! Suknelė, kuri transformuojasi iš ilgos į trumpą, iš baltos į spalvotą, iš pūstos į miniatiūrinę, bus stilingos nuotakos pasirinkimas.

14. Natūralus nuotakos grožis
Nuostabi tendencija – natūralumas. Lengvai krintantys palaidi plaukai, šviežias ir lengvas makiažas, natūralios lūpos, atsisveikinsime su bet kokiu dirbtinumu.

15. Blizgučiai
Kitą sezoną blizgės viskas – suknelių medžiagos, nėriniai, papuošimai, aksesuarai, galvos papuošalai, bateliai, nuometai. 2018 m. nuotakos, pasiruoškite žvilgėti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją