Mados kūrėja Kristina Kruopienytė teigia, kad įdomiausius sprendimus įkvepia netikėčiausi kasdienio gyvenimo elementai: betvarkė ant stalo, po namus pasklidę perlenkti popieriaus lapai, įvairūs buities elementai. Kūrėjos mintyse jie virsta į naujas formas, siluetus, įgauna savitą medžiagiškumą, o šįkart – į naujausią rudens-žiemos kolekciją.

„Dažnai sau kartoju, kad kūrybai nebūtinai reikia daug kančių ar dramos – įkvėpimo semiuosi iš visko, ką matau aplink save. Stebiu savo namus, stalą, praeivius. Net šiukšlių maišą sutapatinau su moteriška rankine, kurioje iš esmės tikrai rasi nereikalingų daiktų, – pasakoja K. Kruopienytė, – Taigi kolekcija atsiduoda kasdienybės chaosu, kuris persikelia į drabužius, konstrukciją, apdirbimo būdus.“

Tai paaiškina, kodėl savo vietą rudens-žiemos kolekcijoje rado kasdienis modernios moters palydovas džinsas, tam tikri siluetai tarsi nesuderinti, sulaužytos tipinės dizaino taisyklės: formas puošia išdidintos kišenės, neapdorotos siūlės, glamžymo elementas, įsimintini aksomo, languoto audinio, kailio imitacijos akcentai.

Kasdienybės chaose atrandamą savitą stilistiką atskleidžia ir kolekcijos fotosesija – parinkta industrinė, iš pirmo žvilgsnio ne itin tipinė lokacija, modelio įvaizdis, eklektiškas drabužių bei aksesuarų derinimas. „Derinti nesuderinama, pažinti netvarką, kažką joje sukurti – toks buvo kolekcijos tikslas, – sako dizainerė, – O ir pati chaoso tematika nėra svetima nė vienam iš mūsų, ypač kai jis, rodos, vyrauja absoliučiai visur.“

Galerija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)