Po olipiečiams sukurtos sportinės aprangos, kuriam laikui iš viešumos pasitraukęs dizaineris sugrįžo su naujais kūrybiniais sumanymais ir pristatė 2017 m. pavasario-vasaros sezonui skirtą moteriškų ir vyriškų drabužių kolekciją „Heart Of Cave“.

„Kolekcijoje panaudoti nuostabiausi piešiniai, rasti Prancūzijos, Ispanijos, Argentinos ir Australijos urvuose, o šios kolekcijos bendraautoriais galima drąsiai įvardyti tolimus mūsų protėvius, kurių fantazija ir meistriškumas nenusileidžia, o daugeliu atvejų net pralenkia dabartinį ar ankstyvesnių laikų meną“, – DELFI prieš pat kolekcijos pristatymą pasakojo dizaineris. Pasak jo, kolekcija – kaip sapnas, kaip žmonijos prisiminimai, užkoduoti mūsų genuose.

Drąsių pasisakymų nevengiantis mados kūrėjas šį kartą pristatymą surengė netradicinėje aplinkoje - požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje. Kolekcijos pagrindine ašimi tapo senoji sieninė tapyba. Pirmykščio meno motyvai ir raštai atspausdinti ant sintetinių audinių, pagamintų nauja technologija.

Detalūs ir dekoratyvūs kolekcijos raštai derinami su sportinio stiliaus apranga, o kai kuriuose modeliuose matomi ir klasikinio stiliaus elementai. Bomber tipo švarkus ir tampres keičia ilgi lengvomis klostėmis krentantys sijonai, elegantiškos kelnės, derinamos su juodinto gintaro vėriniais. Tuo tarpu vyriška kolekcijos dalis išlieka kiek santūresnė, vyrauja vientisas sportinis stilius: bomber švarkai, šortai, derinami kartu su to paties rašto tamprėmis ir sportine avalyne.

Būsimam pavasario-vasaros sezonui dizaineris pasirinko natūralias spalvas: rudą, baltą, juodą, smėlio, pilką - tokias, kokiomis buvo tapomos urvų sienos. Makiažą modeliams specialiai kūrė iš Prancūzijos atvykusi visažistė Aurelija Liansbergaitė.

Kolekcijos modelius įamžino garsus fotomenininkas Antanas Sutkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)