Nejuokauju... Pamenu, kaip mano senelė, sulaukusi 60 m., rimtai ruošėsi mirčiai. Tiesa, po to dar 15 metų gyveno.Jūsų dėmesiui – straipsnis apie stilingą Niujorko gyventoją, kuri tapo interneto sensacija. 63 m. sociologijos profesorę Lyn Slater vadina stiliaus ikona.

Kartą Niujorko mados savaitėje paparacai ją palaikė garsenybe. Fotografai ją įamžino, nes pagalvojo, kad ji – madinga žurnalistė ar tinklaraštininkė.

Sėkmingai susiklosčius aplinkybėms L. Slater iš tiesų pradėjo rašyti tinklaraštį, pasivadinusi pseudonimu „Accident Icon“ (liet. Atsitiktinė stiliaus ikona).

Kaip rašoma styleline.me, ji nesistengė tapti išpopuliarėti, bet pasiūlymai pasipylė vienas po kito. Į L. Slater atkreipė dėmesį mados gigantai – „H&M“, „Mango“ ir kt. garsūs prekės ženklai. Kelerius pastaruosius metus mados industrija senatvę traktuoja kaip būdą išeiti už įprasto mados suvokimo ribų. L. Slater nuotraukos pasklido po internetą, prie jų buvo prirašyta „madingiausia Amerikos senelė“ ir pan.

Iš tiesų L. Slater stiliaus pojūtis kelia nuostabą ir susižavėjimą. Pati moteris taip save apibūdina: „Mano stilių sunku apibūdinti. Jis minimalistinis, provokuojantis, gundantis ir avangardinis. Tačiau man svarbiausia – tikrumas. Niekada nesifotografuočiau su drabužiais, kurių nevilkėčiau kasdieniame gyvenime. Kartais rinkdamasi drabužius rizikuoju, nes ne kartą įsitikinau – drabužis man idealiai tinka, o ant pakabos atrodo šiaip sau. Bet jei kokia nors mados tendencija tau netinka, nebūtina jos laikytis vien tam, kad būtum šiuolaikiška.

Eksperimentuok su tuo, kas tau tinka“, – mano L. Slater.

Pažymėtina, kad moteris atrodo savo amžiaus, neslepia žilų plaukų, beveik nekoreguoja nuotraukų ir populiarina natūralų grožį. L. Slater dievina joponišką minimalizmą ir konstruktyvizmą.

Jos tinklalapį prenumeruoja daugiau nei 100 tūkst. žmonių, prie kiekvienos nuotraukos mažiausiai 5 tūkst. paspaudžia „patinka“. L. Slater geriausia apibūdintų šie žodžiai – grakštumas, moteriškumas ir futurizmas. Mėgstamas jos aksesuaras – akiniai nuo saulės.

Žiūrėti į šią moterį – vienas malonumas. Dabar ir aš nebijau senti. Mūsų kraštuose kažkodėl manoma, kad vyresnio amžiaus žmonėms nedera gražiai, ryškiai rengtis. Tik man liežuvis neapsiverčia vadinti šios moters močiute ar pagyvenusia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)