O šią keistą tendenciją pirmieji pradėjo italų mados namai „Gucci“. Dar 2015 m. pristatydami rudens-žiemos kolekciją, skirtą 2016 m. Naujasis jų dizaineris Alessandro Michele, garsėjantis netradiciniais kūrybiniais sprendimais, tą kartą ant podiumo parodė iki tol niekur nematytus batus.

Lengvučiai, akimirksniu įsispiriami ir... primenantys jaukias šlepetes, tik su pro kraštus styrančiais plaukais - tokius batus šaltajam sezonui pristatė „Gucci“. Žinoma, tokie batai tikrai nėra skirti tikrai lietuviškai žiemai. Tačiau keista yra tai, jog ši ekscentriška avalynė savo populiarumo bangą pasiekė praėjus beveik metams po kolekcijos sukūrimo.

#bcbg#redbirkin#distinguée#guccishoes

A photo posted by Style in Morocco (@style_inmorocco) on Jan 10, 2017 at 10:10am PST

O juos mielai avi ne tik modeliai Kendall Jenner, Diana Moldovan ar Alexa Chung, bet ir aktorės Sienna Miller kartu su Dakota Johnson bei muzikos atlikėjas A$AP Rocky. Panašu, kad įžimybės nesibodi šių šlepečių dėvėti ne tik laisvalaikiu, bet ir žengiant tikrų tikriausiu raudonuoju kilimu.

Dakota Johnson, A$AP Rocky, Kendall Jenner

Madingiausiais modeliais laikomi ne tik garsieji „Gucci“ bateliai su kailiuku, bet ir juodi odiniai su metalinėmis grandinėlėmis priekyje, visdar populiarūs metalizuoto atspalvio, aptraukti aksomu ir tarytum primenantys baroko laikotarpio avalynę, siuvinėti augaliniais motyvais ar puošti žaismingais paveiksliukais.

Prie ko derinti tokią ekscentrišką ir anaiptol nežiemišką avalynę? Ko gero atsakymas tėra vienas: prie to, ko širdis geidžia. Tai gali būti ir laisvalaikio apranga: mėlyni džinsai, vienspalviai marškinėliai. Tai gali būti visai priešingas variantas - iškilminga vakarinė apranga. Kad sulauksite dėmesio - garantuotas faktas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)