Šeštadienį, balandžio 22 d., 15 val., mugėje „Uptown Market“ įvyks oficialus metinio leidinio „Created in Lithuania“ pristatymas. Šiame leidinyje bus pristatomi itin kruopščiai atrinkti išskirtiniai 2016 metų lietuviško dizaino prekių ženklai, įkvepiančios kūrėjų sėkmės istorijos ir kompetentingų srities ekspertų įžvalgos apie mados, dizaino bei tendencijų pokyčius Lietuvoje. Pristatyme dalyvausiantys mugės lankytojai turės galimybę pirmieji Lietuvoje gauti nemokamo leidinio egzempliorių. Vėliau jis bus platinamas visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir užsienio šalyse.

Kaip rašoma pranešime, naujo leidinio leidinio pristatymą lydės diskusija tema „Ar lietuviškas dizainas tik trendas ar perspektyvi verslo niša?“ Diskusijoje bus siekiama apžvelgti sparčiai augančią lietuviško dizaino industriją ir atsakyti į klausimas, kas lėmė šį smulkių kūrybinių verslų augimą? Ar iš tokio verslo galima užsidirbti? Kokios šio verslo perspektyvos ir ką turime daryti, kad geriausi tokio verslo pavyzdžiai kurtų ir garsintų unikalų Lietuvos įvaizdį pasaulyje? Diskusijoje dalyvaus ženklodaros specialistas, dizaineris Aidas Urbelis, interjero ir daiktų dizainerė Dalia Mauricaitė-Kalinauskienė, dizaino dėstytoja Giedrė Fledžinskienė ir „March design studio“ direktorė Eglė Opeikienė.

Sekmadienį, balandžio 23 d., „Uptown Market“ mugėje vyks ne dvi diskusijos. Pirmoji, 14 val., nagrinės temą „Kaip parduoti dizainą internete“. Išgirstant vis daugiau sėkmės istorijų apie lietuviško verslo eksporto vystymą parduodant internetu, vis daugiau lietuviškų prekės ženklų domisi galimybėmis tuo užsiimti. „LeMuse“ įkūrėja Lina Pliuraitė papasakos, kaip sėmingai pradėti verslą internete.

L. Pliuraitė

Po šio pranešimo, 15 val., ant diskusijų pakylos užlips stiliaus ir mados konsultantė, mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė. Kalbėdama tema „Kas iš tiesų kuria mados tendencijas bei ką rengtis šį pavasarį/vasarą?“, M. Palaikytė papasakos, kokius esminius drabužius ir aksesuarus įsigyti, norint atnaujinti savo spintos turinį ir žengti koja kojon su naujausiomis 2017-ųjų pavasario mados tendencijomis.

M. Palaikytė

Didžiausia dizaino ir mados mugė „Uptown Market: We Love Spring“, kurioje lankytojų lauks daugiau nei 90 dizaino kūrėjų, gardžiausi pietūs visą dieną, gyva muzika ir diskusijos, vyks jau šį savaitgalį, balandžio 22-23 d., menų fabrike „Loftas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją