Nereikėtų tikėtis visiškai naujų pokyčių kalbant apie avalynės madas, tačiau galima konstatuoti vieną faktą - patogumas ir sportinis stilius niekur nesitrauks ir šį sezoną. Todėl jeigu pernai metais įsigijote naujus sportinius batelius, neatidėkite jų į šalį, kadangi komfortabilumas išliks vienas svarbiausių ir madingiausių kriterijų, kalbant apie 2017 m. pavasarį ir vasarą.

O sportinės avalynės derinimo prie įvairaus stiliaus drabužių tendencija atsirado gerokai anksčiau, dar 2014 m., kada ant aukštosios mados podiumo „Chanel“ dizaineris Karlas Lagerfeldas pristatė itin prabangią pavasario-vasaros drabužių kolekciją. Visgi visų akys tą kartą krypo kur kitur - į sportinius batelius, kurie tada dar atrodė kaip keistas išsišokimas, o ne realiame gyvenime pritaikoma tendencija.

Vargu, ar kas galėjo pagalvoti, kad netrukus toks dizainerio žingsnis taps kiekvieno iš mūsų kasdienybe - juk tam, kad susikurtumei panašų įvaizdį tikrai nereikia išleisti keturženklių sumų! Kaip jį susikurti? Jums reikės jūsų pasirinkto dizaino sportinės avalynės (kuo originalesnis dizainas ar ryškesnė spalva, tuo geriau!) ir prie jos įprastai nedėvimų drabužių, pavyzdžiui, klasikinės eilutės, elegantiškos suknelės ar sijono.

Atėjus 2017 m. pavasariui, dizaineriai nusprendė nevaržyti moterų kojų nepatogiais aukštakulniais, tad prie elegantiškų ir vėjyje plasdančių suknelių jie derino plonapadžius, spalvotais raišteliais suvarstomus sportbačius. Skirtumas nuo praėjusio pavasario sezono yra tas, kad šį kartą madinga avalynė turi aukštesnį auliuką, kuris siekia kojos kauliuką.




„Zara“, gamintojų nuotr.

Jie bus plonyčio balto pado, minimalistinio dizaino, kiek keistokos išvaizdos, kadangi batų pagrindas primins tamprią kojinę, dailiai priglundančią prie jūsų kojinių. Kitas variantas - primenantys balerinų puantus ir sujuosiami juostelėmis.


„Pull & Bear“, gamintojų nuotr.

Tokios avalynės derinimo būdai gali būti kuo įvairiausi. Nevaržykite savęs, galvodami, kad ji tinka tik prie laisvalaikio ar sportinės aprangos. Sportbačius avėkite prie puošnaus sijono, nėrinių suknelės, klasikinių kelnių su kantu, siuvinėjimais dekoruotų džinsų - fantazijai ir interpretacijai nėra ribų.




Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)