Kaip į tai sureagavo garsieji dizaineriai? O gi pristatė itin prabangių marškinėlių liniją. 245 doleriais kainuojančiais marškinėliais imta prekiauti praeitą savaitę. Akivaizdu, kad jie skirti kaip atkirtis visiems, raginantiems boikotuoti šį prabangų mados namų ženklą.

„Dolce & Gabbana“ boikotuoja patys save – praeitą ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė mados namų atstovai.

Mados namai taip pat pristatė ir filmuką apie suvaidintą protestą, kurio dalyviai ragino boikotuoti „Dolce & Gabbana“. Jauni modeliai, vilkintys minėtus marškinėlius ir mojuojantys plakatais, atrodo tarsi nužengę iš „Pepsi“ reklamos su Kendall Jenner.

Mados namų įkūrėjai dizaineriai Domenico Dolce ir Stefano Gabbana, kurie taip pat pasirodo filmuke, apsimeta vadovaujantys protestui ir apie tai dalija interviu.

Kritika tiek pirmajai Amerikos poniai, tiek Italijos mados namams pasipylė gegužę, kai M. Trump per Didžiojo 7 viršūnių susitikimą Italijoje pasirodė vilkėdama 51 tūkst. 500 dolerių kainuojantų spalvingų gėlių švarką.

Socialinėje žiniasklaidoje pasipylė kaltinimai, esą ši moteris nesupranta, kaip ir kuo gyvena paprasti amerikiečiai.

„Dolce & Gabbana“ savo atsakomosios kampanijos nekomentuoja, tačiau Stefano Gabbana savo paskyrose socialinėje žiniasklaidoje buvo kalbesnis.

Į kritiką jis atsakė, kad jam esą tai visai nerūpi, o vieną „Instagram“ vartotoją, kaip skelbia „People“, jis tiesiog pasiuntęs po velnių.

Kai pirmoji JAV ponia dar kartą buvo nufotografuota vilkinti „Dolce & Gabbana“ drabužiais, S. Gabbana pasidalino nuotrauka jos „Instagram“ paskyroje ir padėkojo.

@flotus ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ #DGWoman ❤️❤️❤️ THANK YOU 🇺🇸🇮🇹

A post shared by stefanogabbana (@stefanogabbana) on Jun 12, 2017 at 1:58pm PDT

Iš karto po rinkimų raginimai boikotuoti visus pardavėjus, turinčius ką nors bendro su JAV prezidentu, tapo kone gero tono ženklu.

Pasipiktinimas dėl „Dolce & Gabbana“ veiksmų ir pasisakymų kyla nebe pirmą kartą. 2015 metais dainininkas Eltonas Johnas paragino boikotuoti šiuos mados namus, kai du pagrindiniai jų dizaineriai leidiniui „Panorama“ pareiškė nepritariantys tam, kad homoseksualų poros įsivaikintų vaikų.

„Tikra šeima yra tik tradicinė šeima. Jokių gimdos nuomos paslaugų ar dirbtinių apvaisinimų. Gyvenimas turi būti natūralus, yra dalykų, kurių nevalia trikdyti“, – buvo teigiama straipsnyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)