Kaip rašoma pranešime, laikrodžiai, nuo pat pirmųjų automobilių lenktynių istorijoje, yra neatsiejama šio sporto dalis, todėl lietuvių komandos pasirinkti partnerių „Faust Watches“ laikrodžiai – nėra atsitiktinumas, pastarieji puikiai atspindi klasikinę istorinio ralio dvasią, kuri atskleidžiama praėjusio amžiaus vidurio įkvėptoje fotosesijoje.

Šiandienos lenktynininkams laikrodis ant rankos nebeturi tokios praktinės reikšmės, kaip prieš šimtmetį. Vis dėl to, dar XIX a. pabaigoje užsimezgęs ryšys, tarp lenktynininko ir jo laikrodžio, iki pat šiandien išlaiko stiprią simbolinę reikšmę.

„Pirmųjų lenktynių metu, lenktynininkai rankinio laikrodžio pagalba fiksuodavo savo įveiktą laiką. Šiandieninės technologijos ženkliai supaprastino šį procesą, tačiau vairuotojo laikrodis tapo savotišku simboliu – pastarasis atspindi patį vairuotoją, jo automobilį, komandą“, – pasakojo „Flameris Racing“ ekipažo lenktynininkas Karolis Raišys.

Vienas iš „Faust Watches“ įkūrėjų, Rolandas Žigonis, pasakojo, kad tiek jo kuriami laikrodžiai, tiek istorinis Monte Karlo ralis puikiai dera vienas su kitu.

„Istorinis Monte Karlo ralis, kaip ir mūsų kuriami laikrodžiai – vyksta šiandien, tačiau yra įkvėptas istorijos ir klasikinių jos detalių, šiuo atveju – automobilių. „Faust Watches“ sukurti šiuolaikiniam gyvenimo būdui, tačiau išsaugo laiko suformuotas klasikines idėjas. Taip pat, visai ne senai pristatyta nauja laikrodžių kolekcija, išsiskirianti savo šiltu ir klasika dvelkiančiu „Rose Gold“ atspalviu, atrodo, tarsi specialiai sukurta šioms lenktynėms“, – dalinosi R. Žigonis.

Istorinį Monte Karlo ralį ir lietuviškuosius laikrodžius sieja dar vienas aspektas – autentiškumas. Klasikinių automobilių lenktynėse gali dalyvauti tik autentiški, 1955 m. – 1980 m. šiame ralyje dalyvavę, automobilių modeliai. Pasak „Faust Watches“ įkūrėjo – tai dar viena priežastis, kodėl „Flameris Racing“ pasirinko jų laikrodžius.

„Mes visas savo laikrodžių fotosesijas atliekame senais juostiniais fotoaparatais. Mūsų gaminiai yra tikri, autentiški, būtent tai ir stengiamės perduoti tikra fotografija – jokio montažo, jokių pataisymų“, – pasakojo R. Žigonis.

Įkvėpti partnerių „Faust Watches“ fotosesijų, „Flameris Racing“ komanda, iki lenktynių starto likus porai savaičių, padedant analoginės fotografijos eksperto Andriaus Šidlausko, sudalyvavo istorijos įkvėptoje fotosesijoje, atspindinčioje praėjusio amžiaus vidurio dvasią. Kaip ir visose „Faust Watches“ fotosesijose, buvo naudotos senovinės juostinės kameros, sukuriančios fotosesijos iš praeities įspūdį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)