Už žaismingo pavadinimo slepiasi du aktyvų gyvenimo būdą mėgstantys žmonės – Vitalijus Valaitis ir Marija Marcinkevičiūtė.

Pora sako, kad idėja sukurti stilingą daiktą, kuris atstotų ir rankšluostį, ir drabužį, kilo atostogaujant. Jiedu norėjo rūbo, kuriuo galėtų apsigobti po ekstremalių vandens pramogų, bet tuo pačiu drąsiai dėvėtų ir užsukant į parduotuvę ar susitinkant su draugais.

Išanalizavę, ką šiuo metu siūlo rinka, ir supratę, kad nėra to, ką patys dėvėtų su malonumu, jie subrandino idėją ir ėmė ieškoti komandos jos įgyvendinimui.

„Užtrukome gal pusę metų, kol suradome, iš kur gauti geras, kokybiškas 100 proc. medvilnės medžiagas, kurių norėjome. Taip pat mums buvo labai svarbu, kad audinys puikiai sugertų vandenį ir būtų šiltas.

Pirmoji kolekcija, kurią kūrėme su kostiumų dizainere Simona Slavinskaite, buvo tarsi susipažinimas su gamybos ypatumais, medžiagų struktūromis ir visu gamybiniu procesu“, – sako V. Valaitis, planuojantis kas pusmetį pončų mėgėjus džiuginti naujais dizainais.

Antrąją, visai neseniai dienos šviesą išvydusią kolekciją sudaro 9 modeliai – nuo monochrominių, su keliais ryškiais akcentais, iki dvispalvių ar net trispalvių. Beveik visi pončai turi ir kontrastingų arba atvirkščiai – puikiai derančių spalvų pamušalą ir atitinka skirtingus pirkėjų charakterius bei norus.

Jie taip pat turi ir daugiau ypatybių: gobtuvą ir didžiulės patogias kišenes. Kai kuriuose modeliuose yra neperšlampama kišenė, taip pat – ir slapta kišenėlė raktams ar kitiems smulkiems asmeniniams dalykams.

Antroji lietuvių kūrėjų kolekcija:

Įdomu ir tai, kad pončus kūrėjai siuva iš natūralios frotinės medžiagos, tad drabužis šiek tiek primena jaukų rankšluostį, į kurį norisi įsisupti po karštos vonios.

Medžiagos specialiai užsakomos ir išaudžiamos, tuomet atkeliauja į Lietuvą. Visas gamybos procesas, sako, vyksta Lietuvoje, tad ant etiketės puikuojasi užrašas „Made in Lithuania“.

Nors pirminė kūrėjų idėja buvo sukurti drabužį, skirtą vilkėti po aktyvių vandens sporto pramogų, pončai pasirodė esą kur kas universalesni.

„Pastebėjome, kad mūsų klientai puikiai pritaiko pončus savo gyvenimo būdui, – džiaugiasi Marija, – kiek skirtingų charakterių, tiek skirtingų panaudojimo būdų: tinka ir po saunų, ir einant į parduotuvę, puikiai atstoja ir chalatą namuose. Be to, pončai ypač mėgstami vandenlenčių sporto gerbėjų“.

V. Valaitis pastebi, kad daugėja mamų, kurios į pončus įsupa savo vaikus – jie nevaržo judesių, yra malonūs liesti, tad puikiai tinka mažiausiems (ir išrankiausiems) namų gyventojams.

„Curly Dog Poncho“ kūrėjai turi ir daugiau ambicijų ateičiai. „Tikslas – turėti laisvalaikio rūbų prekės ženklą, kurį žmonės dėvėtų su meile. Natūralių pluoštų, patogūs, šilti ir stilingi daiktai: nuo džemperių iki prie sportinių batų derančių suknelių“, – sako Vitalijus ir Marija.
V. Valaitis ir M. Marcinkevičiūtė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)