Jos puikiai išanalizavo AliExpres.com, Lietuvos ir užsienio dizainerius, žino pagrindinius užsienio prekės ženklus, tačiau vienoje iš nuotakų grupių feisbuke pasidomėjus, ar žino ką nors apie latvių ar estų dizainerius, – tyla, nors apie pigius Lenkijos salonus jau sklando legendos, apie lenkų dizainerius taip pat tylima. Tylą greitai nutrauks vienas renginys, kuriame susitiks Baltijos šalių dizaineriai, kuriantys nuotakoms. „L`Oréal Professionnel Baltic Bridal Fashion Show“. Jame savo kolekciją pristatys latviai „Julija Bridal“, estės Kristina Viirpalu, Hanna Korsar ir lenkaitė Agata Wojtkiewich. Šios dizainerės žinomos daliai pasaulio nuotakų. Kas kuria Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje ir kodėl lietuvaitėms nuotakoms tai turėtų rūpėti?

Estės K. Viirpalu ir H. Kosar

Kaip teigiama pranešime, K. Viirpalu yra viena žymiausių estų dizainerių, kurianti ir nuotakoms. Jos išskirtinumas – juvelyriški rankų darbo mezginiai, kurie suderinti su įvairiomis medžiagomis virsta pasakiškomis vestuvinėmis suknelėmis. Jos ekstravagantiškos, mena gilias estų tradicijas. Naujausia Kristinos Viirpalu kolekcija yra tarsi mankšta akims – drąsesni peržiūrėję nuotraukas dar labiau atmerkia akis, santūresni greitai spaudžia kitą mygtuką.

2017 m. kolekcijos pristatymas Londone:

Antroji estė – jaunoji H. Korsar. Ji mokėsi ne tik Estijoje, bet ir Suomijoje, tapo prizininke tarp jaunųjų kūrėjų įvairiuose konkursuose. Jos didžiausia aistra vakariniai ir vestuvių drabužiai. Pagrindinis kūrybos išskirtinumas: delikatūs siluetai, spalvinė gama ir medžiagos faktūros panaudojimas. Jos kūryba išraiškinga ir vestuvių suknelė skirta ypatingai prabangiai šventei.

Video kaip gimsta H. Korsar suknelės:

Net dviejų butikų savininkai latviai „Julija Bridal“

Tai šeimos verslas, kurį valdo jau trečia karta nuo 1974 m. Viskas prasidėjo nuo skrybėlių gamybos, veliumų, nuotakų šukuosenų, kol užaugo iki šeimos verslo. Šiuo metu Rygoje atidaryti du butikai,
kūrėjai dalyvauja mados savaitėse Latvijoje, Baltarusijoje, Lietuvoje, intensyviai dirba su tarptautine rinka. Daugiausia dėmesio sulaukė „plus size“ ir 2016 bei 2017 m. kolekcijos, kur pagrindiniu akcentu siekiama sukelti efektą: originalūs siluetai, nėrinių ir šilko derinimo detalės, įdomūs dekoro sprendimai, spalvotos suknelės, rankovės, naujausioje kolekcijoje rasite net suknelę besilaukiančiai nuotakai.

2016 - 2017 metų kolekcijos pristatymas:

Lenkų kūrėja Agata Wojtkiewich

A. Wojtkiewicz yra pripažinta vestuvių ir vakarinės mados lenkų dizainerė. Jos suknelės skirtos drąsioms ir elegantiškoms nuotakoms. A. Wojtkiewicz moteris, kurioms skiria savo kolekcijas, apibūdina taip: „Neeilinė, žavi... Tegul vestuvės būna geriausias vakarėlis ir tegyvuoja rokenrolas!“ Jos suknelės superilgos, seksualios, tačiau nevulgarios, jomis žavisi nuotakos, kurios nori spindėti ir kerėti. Dizainerė žinoma dėl netradicinio vestuvių stiliaus kūrimo – ji gali nuotakai pasiūlyti net odinį švarką.

A. Wojtkiewich įvaizdinis video:

Kiek kainuoja kaimyninių šalių dizainerių kūryba?

Kolekcinės jau sukurtos suknelės kaina svyruoja nuo 750 Eur iki 2500 Eur ir daugiau. Pagal asmeninius norus ir pageidavimus pačių nuotakų ir dizainerio kuriamos unikalios suknelės kainuoja nuo 2500 Eur.

„Palyginę su Lietuvos dizainerių kainomis, galime drąsiai teigti, kad jos labai panašios ir kitose Baltijos šalyse. Lietuvos dizaineriai, dirbantys ne vienus metus, būsimoms nuotakoms siūlo sukneles už labai panašias kainas ir skirtumai prasideda derinant individualumus, pvz., kokia medžiaga – linas ar šilkas, kokie nėriniai, kokios dekoro detalės ir t. t.“, – pasakoja dizainerių suknelių salono savininkė Armina Staniulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)