Berlyno mados savaitės metu veikia keturios pagrindinės parodos, kuriose diktuojama šių dienų gatvės mada Europoje. Mados sostine savaitei tapęs Berlynas stulbinančiu greičiu mados mylėtojus ir jos kritikuotojus neša į šio verslo sūkurį.

Zujantys limuzinai, skubantys modeliai, raudonų kilimų valytojai, kalnai gėlių, pasitempę mados vertintojai ir spaudos atstovai – visi jie 5-6 dienas Berlyne sudarys tą masę žmonių, kurie padiktuos, kas bus 2018 metais pateikta vartotojui.

Tarp šių pasaulinių laisvalaikio mados prekės ženklų, kaip „Helly Hansen“, „Fred Perry“, „Alpha Industries“, „Transformers“, „Alessandro International“, „The Concept“, „Jo malone“, „Joop“, „Rich and Royal“ ir kitų, savo nišą rado ir lietuviai.

Berlyno mados savaitė

Prekinis ženklas „Avati“ su minimalistiniu stendu puikiai pasirodė su savo modeliais. Galima sakyti, kad lietpalčiai, pagaminti Lietuvoje, gali būti tas madingas rūbas, kuris turi būti kiekvieno madingo žmogaus spintoje. Tinkamos spalvos, geras sukirpimas ir supermodelio savybių nepamiršusi Meda Jonaitytė pakerėjo net japonus ir kinus, kurie nedrąsiai matuojasi ir gretina su kitais pasauliniais vardais.

Čia labai tiktų posakis „nieko nėra ne madingo, viskas yra ant bangos“, tik reikia žinoti kaip tai sujungti į viena visumą ir nepamiršti originalumo. Berlynas niekada nestokojo saviraiškos ir meno, mados ir istorijos sintezė daro savo, todėl, nors ir jauna mados sostinė, bet diktuoja tam tikras laisvalaikio madas, o pajusti tą šurmulį ir ten pabūti yra nuostabu.

Tad kokie drabužiai turi atsidurti jūsų spintoje kitąmet? Pagrindinis aprangos akcentas – dryžuotumas ir dryžuoti rūbai: marškiniai, šortai, palaidinės, kojinės ir kitos stiliaus detalės. O kas nori būti ypatingai madingu, tai turi turėti jau šiandien.

Tendencijų adaptavimas visada yra iššūkis, todėl madų ir drabužių kompanijoms prisitaikyti nėra lengva. Kartais galima išvysti ir tam tikrų nesusipratimų ar net nelogiškų sprendimų, bet noras išsiskirti yra labai didelis, tad originalumas kartais padeda nugalėti.

Gatvės mados tendencijos yra pakankamai stabilios ir didelių pokyčių nesimato. Bet pastebimas spalvų, blizgesio ir aksesuarų panaudojimas. Kaip žinia, jei kai laisvalaikio mada ima per daug žibėti, tai gali būti naujos krizės apvaizdas.

Kelis metus iš eilės vyrų madoje atsiradęs platus spalvų kolorito, raštų ar aksesuarų maišymas išlieka, o skirtingų stilių jungimas lieka kaip pagrindas būti „ant bangos“. Berlyne vykstančios parodos, pristatymai ir uždari renginiai tik atspindi, kad Europos laisvalaikio mada juda į prieki ir ieško didesnio universalumo, neprisirišant prie itališkos ar angliškos mados tendencijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)