JACQUELINE KENNEDY

John F. Kennedy inauguracijos iškilmės įvyko prieš daugiau nei pusę amžiaus, 1961 m. Tačiau iki šiol daugkas nepamiršta pirmosios JAV poros ir jų gyvenimo istorijos. Ko gero, apie jokią kitą šalies damą tiek nebuvo kalbama ir rašoma, kaip apie Jacqueline Kennedy. Netgi pati Melania Trump - naujojo JAV prezidento Donald Trump žmona yra pasakiusi, kad trokšta prilygti Jackie.

Per inauguracijos iškilmes J. Kennedy pasirinko dviejų sluoksnių suknelę iš balto šifono, o jos korsetinę dalį puošė sidabro blizgesio audinys. Jackie vilkėjo ilgomis prištinaitėmis, o pečius pridengė žavia pelerina. Garbė aprengti pirmąją damą atiteko mados kūrėjai Ethel Frankau.

John F. ir Jacqueline Kennedy

NANCY REAGAN

Ronald Reagan inauguracija įvyko dar 1981 m. Būsimo prezidento žmona Nancy Reagan tą kartą suspindo neįtikėtina elegancija ir stiliaus pojūčiu. Ji nevengė pasirinkti atviros ir vieną petį apnuoginančios suknelės, kurią sukurti patikėjo dizaineriui James Galanos. Pasak kūrėjo, pirmoji dama puikiai žino, kas jai tinka, o kas ne. N. Reagan stiliaus paslaptis - paprastumas ir elegancija.

Ronald ir Nancy Reagan

HILLARY CLINTON

1993 m. lydėdama savo vyrą Bill Clinton į inauguracijos iškilmes, Hillary Clinton nusprendė išlikti kuklia, todėl pasirnko menkai žinomos dizainerės Sarah Philips kūrinį - sodrios violetinės suknelės modelį, dekoruotą blizgiomis detalėmis.

1997 m. B. Clinton antrąkart tampant JAV prezidentu, jo žmona ir politikė H. Clinton nemažiau nustebino geru pasirinkimu. Ko gero, dizainerio Oscar de la Renta kūrinius galima vadinti kaip vienus populiariausių pasirinkimų pirmųjų JAV damų gretose. H. Clinton taipogi nusprendė pasipuošti šio kūrėjo suknele iš kreminio audinio bei aukso nėrinių. Ji atrodė tarytum būtų sudaryta iš dviejų suknelių - vienos perregimos, bet uždaros ir antros, atidengiančios pečius.

Hillary Clinton

LAURA BUSH

2001 m. pirmą kartą inauguruojant George Bush, jo žmona pasirinko raudoną elegantišką suknią, sukurtą JAV dizainerio Texan. Kukli, bet elegantiška suknelė atrodė prabangiai, o kartu ir atitiko griežtas etiketo taisykles.

George ir Laura Bush

2005 m. JAV prezidentu inauguruojant G. Bush, jo žmona ir pirmoji šalies ledi Laura Bush pasipuošia uždara ir kuklia suknele. Tąkart buvo pasirinktas bene žinomiausias amerikiečių mados kūrėjas Oscar de la Renta, sukurdamas ilgą, kūno neatidengiantį ir subtiliai blizgantį rūbą.

George ir Laura Bush

MICHELLE OBAMA

Barack Obama žmona, pirmosios inauguracijos, vykusios 2009 m. metu pasirinko prabangią balto šifono suknelę, kurtą dizainerio Jason Wu. Ją puošė iš organzos pasiūtos gėlės, žėrintys „Swarovski“ kristalai. Prie suknelės Michelle avėjo blizgius Jimmy Choo batelius.

Michelle Obama suknelė

Tuo tarpu, 2013 m. antrosios inauguracijos iškilmėse M. Obama suspindo, pasipuošusi ryškiai raudona suknele iš šifono ir velveto. Pirmąją šalies damą tą kartą rengė tas pats dizaineris J. Wu, kuri krito lengvomis klostėmis bei apnuogino pečius.

Michelle ir Barack Obama

MELANIA TRUMP

Jau šį penktadienį, sausio 20 dieną įvyks svarbi istorinė akimirka, kuomet D. Trump taps jau 45-uoju šalies vadovu. Viso pasaulio akys bus nukreiptos ne tik į būsimą JAV prezidentą, bet ir į jo žmoną, pirmąją damą. Likus kelioms savaitėms iki inauguracijos iškilmių, ėmė sklisti kalbos, kas iš mados kūrėjų bus pasiruošęs aprengti M. Trump.

Dar ne taip seniai M. Obama dizainerė buvo išplatinusi laišką-prašymą, kuriame raginama mados kūrėjus atsisakyti rengti D. Trump žmoną bei garsiam amerikiečių dizaineriui Tom Ford pareiškus, kad jis taipogi neketina to daryti. Tačiau pastaruoju metu žiniasklaidoje išplito žinia, kad kai kurie mados kūrėjai visgi nusprendė laikytis priešingos nuomonės ir sutinka papuošti būsimą pirmąją damą. Tarp jų yra ir garsiausias šalies dizaineris Ralph Lauren bei mados namams „Chanel“ vadovaujantis Karl Lagerfeld.

Melania Trump
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)