Ir ji yra teisi. Kvapas, kaip ir drabužis gali daug ką pasakyti ir atskleisti apie sutiktą žmogų: ką jis mėgsta, kuo gyvena, kokia yra jo ar jos asmenybė.

Kiekvienas iš mūsų renkamės skirtingus aromatus. Vienus patraukia subtilus ar gaivus, kitus - sodrus, sunkesnių natų kvapas. Nesvarbu, kuriam iš jų jūs teikiate pirmenybę, tačiau visus šiuos kvepalus vienija svarbus elementas, be kurio negims joks aromatas - tai ingredientai.

Parfumerijos pasaulis primena muziką. Jį sudaro įvairios natos: viršutinė - galvos, vidurinė arba širdies nata (kvapui suteikianti individualumo) bei bazinė, kitaip dar vadinama gelmės.

Viršutinę natą mes užuodžiame pirmiausiai. Ją sudaro tokie ingredientai, kaip bazilikai, bergamotis, eukaliptas, citrinų ar apelsinų eterinis aliejus, levandos. Širdies natai išgauti naudojamos eglės spyglių, šalavijų, ramunėlių, rožių, pušų ir kitos sudedamosios dalys.

Tuo tarpu bazinei natai yra skirtas muskusas, ambra, vanilė, kedras, imbieras bei miško kvapai. Pastaroji nata juntama vėliausiai, praėjus 20-30 minučių.

Renkantis sau patinkantį kvapą, vienas svarbiausių kriterijų dažniausiai yra ilgalaikiškumas. Kaip ilgai kvapas laikysis, priklauso ir nuo ingredientų koncentracijos ir pačių medžiagų kokybės. Natūralu, jog kuo didesnis koncentratas bei geresnė kokybė, aromatas bus stipresnis ir ilgiau išliekantis.

Kvepalus sudaro apie 20-30 procentų kvapiųjų medžiagų. Jais kvėpinamasi užlašinus kelis lašus ant odos, kurių pakanka visai dienai. Tokie kvepalų buteliukai yra žymimi „parfum“ žodžiu.

Koncentruotuose kvepaluose yra iki 30-50 procentų medžiagų. Jie pilstomi į nedidelius buteliukus ir kainuoja brangiai.

Jei negalite sau leisti pastarųjų aromatų, rinkitės parfumuotą vandenį. Jie žymimi žodžiais „eau de parfum“ ir yra sudaryti iš 12-20 procentų medžiagų. Kadangi koncentracija nėra didelė, šie kvapai išgaruoja per kelias valandas. Tad parfumuotu vandeniu reikia kvėpintis keletą sykių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)