Anksčiau tik amerikiečių kino filmuose matytas apsiaustas puikiai „prigijo“ Lietuvoje ir dabar yra neatsiejama daugelio Lietuvos universitetų mokslo baigimo šventės dalis.

Vis dėlto, vilkėti mantiją ar ne – kiekvieno aukštosios mokyklos absolvento pasirinkimas, šis įvaizdžio akcentas nėra privalomas. Be kita ko, ir nepigus, mat mantijų nuomos kainos kyla net iki 20 eurų.

Mantija gali pasitarnauti ne tik kaip studentų vienybės ženklas, bet ir tuo atveju, kai nenorima sukti galvos dėl šventinių rūbų. Juk po plačiu tamsiu apsiaustu nedaug tepamatysi – tik batelius.

Tačiau antradienio popietę VU Ekonomikos fakulteto absolventės noriai demonstravo savo stiliaus pasirinkimus. Po juodais apsiaustais jos vilkėjo įvairiausių spalvų ir formų sukneles su paraukimais, siuvinėjimais ir nėriniais.

Didžioji dalis studenčių rinkosi monochromines spalvas, A formos siluetus ir kelių nesiekiantį ilgį. Viena iš ryškiausių tendencijų, kurias galima pastebėti ekonomisčių aprangoje – šią vasarą populiarumo viršūnėje esančios raukiniais dekoruotos rankovės.

Drąsesnės vietoje klasikinio varianto – suknelės – rinkosi mados tinklaraštininkų išgirtus ir išleistuvių šventei tinkamus kombinezonus.

Žvilgtelėjus į merginų pasirinktus batelius tampa aišku, kad patogumas šįkart griežia pirmuoju smuiku. Absolventės rinkosi plokščiapades basutes, šįmet itin populiarų „flatforms“ modelį (plokščiapadžiai su platforma), aukštakulnius storu kulnu.

Pačiu ryškiausiu absolvenčių aksesuaru šįkart tapo ne delninės ar papuošalai, bet gėlės ir aukštosios mokyklos baigimo diplomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)