Jaunoji mados kūrėja Lietuvos publikai yra gerai pažįstama kaip nuolatinė kasmetinio festivalio „Mados Infekcija“ dalyvė. Tačiau šį kartą Diana naujausią, 2017-2018 m. rudens-žiemos sezonui skirtą kolekciją „Circulation of blood. Close up“ pristatė viename žymiausių skandinaviškos mados renginių, Kopenhagoje. Mados savaitėje rodomas kolekcijas neretai pastebi ir tarptautinė žiniasklaida, tad lietuvių kūrėjai tai buvo puiki galimybė save pristatyti tarptautiniu lygiu.

Pasak mados kūrėjos, jos kolekcijos idėjiniu pagrindu tapo rūbas kaip dar vienas kūno sluoksnis, drabužiai keliaudami ratu, sudaro naujas formas ir derinius.

D. Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas

Neoklasika ir „grunge“ grįstą kolekciją sudaro 21 modelis, o kartu su D. Kuzmickaitės kolekcija buvo pristatyti ir lietuviško prekių ženklo „About“ apatiniai, kurie puikiai derėjo su kolekcijos koncepcija - apatiniai, kurie tampa kaip arčiausias kūno sluoksnis.

Kolekcija buvo pristatyta nišinių kvepalų parduotuvėje „Crime Passionnel“, įsikūrusioje pačiame Kopenhagos centre, mažoje ir siauroje gatvelėje, o jos pristatymas įtrauktas oficialioje Kopenhagos mados savaitės programoje. Tai pirmas kartas, kai Kopenhagos mados savaitės metu kolekciją pristato Lietuvos kūrėjas.

Nors kolekciją sudarė net 21 rūbas, visa ji buvo pristatyta tik ant penkių modelių, iš kurių - vienas vyras ir keturios moterys. Beveik visi modeliai į Kopenhagą atvyko specialiai šiam pristatymui, Vaclovas Gumuliauskas atskrido iš Londono, merginos - iš Lietuvos.

Kiekvienas modelis pasakojo skirtingą istoriją, kūrė vis naują personažą. Gabija Blochina - modernaus šokio „Aura“ šokėja, tapusi kolekcijos modeliu, pademonstravo ir šokio performansą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)