Pavyzdžiui, per neseniai vykusį vizitą į Lenkiją, kunigaikštienės lagamine buvo galima išvysti ne tik dalykiškus kostiumėlius ar elegantiškas sukneles, bet ir papildomą juodų drabužių komplektą. Karališkosios šeimos atstovams tai – būtinybė. Juodi drabužiai būna skirti vilkėti tais atvejais, kai jiems išvykus miršta vienas karališkosios šeimos narių.

Pavyzdžiui, karalienės Elizabeth II mirties atveju karališkosios šeimos nariams būtų privalu nuo galvos iki kojų rengtis juodais drabužiais – to reikalauja protokolas.

Kai 1992-aisiais mirė lordas Johnas Spenceris, jo dukra princesė Diana kartu su šeima buvo išvykusi į slidinėjimo kurortą Alpėse. Tačiau visi šeimos nariai, išlipę iš lėktuvo Jungtinėje Karalystėje, buvo pasitikti vilkėdami juodos spalvos drabužius – taip nutiko todėl, kad kiekvienas jų lagaminuose turėjo papildomą juodų drabužių komplektą.

Vis dėlto atvejų, kai karališkosios šeimos nariai nebuvo tinkamai pasiruošę ir su savimi neturėjo juodų drabužių, pasitaikė – nors jų būta itin retų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)