Ar tiesa, kad šaltuoju metų laiku plaukams ir jų priežiūrai reikia skirti daugiau dėmesio?

Plaukų priežiūra yra svarbi visuomet, nepriklausomai nuo metų sezono. Tiesiog žiemą reikėtų rinktis kiek kitokias plaukų priežiūros priemones, kadangi tuo metu plaukams labiau reikia ne drėkinimo, o apsaugos bei maitinimo.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, pradedant jais rūpintis?

Kad plaukai būtų sveiki ir nuolat spindėtų, jiems reikia kokybiškų ir tinkamai parinktų plaukų priežiūros priemonių. Pirma taisyklė – nederėtų eiti į lauką su šlapiais ar drėgnais plaukais. Daugiau dėmesio savo plaukams turėtų skirti ilgaplaukės. Žiemą, kai temperatūra nukrenta žemiau nulio, pirmiausia į šaltį reaguoja plaukų galai. Rezultatas – skilinėjantys plaukų galiukai. Taigi jei mėgstate palaidus plaukus, rekomenduojama einant į lauką juos paslėpti po šaliku ar skara, o prieš tai patepti galiukus aliejumi skirtu plaukams. Taip plaukas bus „apvilktas“ ir apsaugotas nuo staigių temperatūros pokyčių. Trumpaplaukėms užteks tiesiog nepamiršti kepurės. Žiemą, kitaip nei vasarą, plaukus reikia ne drėkinti, o maitinti, tad patariama naudoti maitinamąsias plaukų priežiūros priemones.

Kokios priemonės veiksmingiausiai padeda plaukams?

Prieš perkant plaukų priežiūros priemones būtų gerai pasitarti su plaukų stilistu ir įsiklausyti į jo pastabas bei rekomendacijas. Profesionalas, įvertinęs plaukų struktūrą, būklę bei stovį, pasiūlys būtent Jums tinkamiausias plaukų priežiūros priemones. Viena pagrindinių priemonių žiemai – aliejus plaukams. Jį naudoti reikia visuomet, tačiau žiemą vertėtų dažniau juo palepinti plaukų galiukus. Žinomo prekių ženklo, kokybiškas tinkamai tepamas plaukų aliejus neriebalina plaukų, jei jo nepadauginama. Ir, kaip jau minėjome anksčiau, plaukus svarbu maitinti, o ne drėkinti.

Kokios galimos klaidos prižiūrint plaukus?

Turbūt pagrindinė – netinkamai pasirinkta priežiūros priemonė. Vietoje maitinamosios kaukės tepama drėkinamoji, išvis nenaudojamas plaukų aliejus arba šlapiais plaukais išeinama į lauką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)