1. Prasti audiniai

Nesvarbu, koks drabužio stilius, dekoras ar kirpimas - jeigu drabužis yra pasiūtas iš blogo audinio, suteikti jam prabangos įspūdžio negalės net ir gražiausias papuošalas. Kaip atpažinti, ar jūsų suknelės arba kelnių medžiaga yra kokybiška?

- Atkreipkite dėmesį į sudėtį.

- Paimkite audinį į rankas. Ar jį malonu liesti?

- Ar jis dailiai priglunda prie kūno?

- Ar audinys yra pakankamai sunkus ir storas? Medžiagos plonumas (džinsų, marškinėlių) rodo, kad ji nėra kokybiška.

2. Netvarkingos siūlės

Jei matote, kad suknelės, palaidinės, kelnių siūlės atrodo taip, tarytum nebūtų iki galo užbaigtos, greitai atbrizgija, o rūbo krašteliai pradeda irti. Taipogi blogos siūlės turi būti retos.

Kokybiškos siūlės

3. Neišlyginti arba blogai išlyginti drabužiai

Pripažinkite, juk susiglamžę drabužiai atrodo nekaip, ypatingai, jei jo audinys turėtų būti tobulai krentantis ar prigludęs. Nevietoje ir nelaiku esančios raukšlės rūbui suteiks netvarkingumo ir nepriežiūros įspūdį.

4. Blizgantis audinys

Kalbame ne apie metalizuoto atspalvio drabužius, kurie visdar išlieka madingi, tačiau apie per dažnai dėvimus ir nutrintus rūbus. Tai gali būti jūsų pamėgtas švarkelis ar klasikinio stiliaus kelnės, kurių alkūnių ar sėdmenų sritis pradėjo blizgėti.

5. Daug papuošalų

Sakoma, kad saikingumas ir subtilumas yra gero skonio ženklas. Jeigu nenorite atrodyti pigiai, patariama rinktis vieną ar du papuošalus, pavyzdžiui, žiedą ir auskarus, bet nepadauginti. Taipogi svarbu, kad jūsų aksesuarai nežybėtų įvairiausiomis spalvomis ar netikrais „Swarovski“ akmenimis. Atsargiai derinkite skirtingus metalus. Geriau įsigyti vos kelis kokybiškus ir brangesnius papuošalus nei turėti daug ir įvairių.

6. Nešvari ir nusidėvėjusi avalynė

Jei jūsų bateliai yra juodi ar kitos tamsios spalvos, bet kokie nešvarumai pasimatys akimirksniu. Todėl turėtumėte batus prižiūrėti kasdien. Prieš apsiaunant batelius ir nusiaunant juos, būkite tikri, kad kiekvieną kartą juos nuvalote drėgna servetėle. Taipogi nepamirškite kokybiško batų tepalo. Kitas atvejis, kodėl avalynė atrodys pigiai - nusidėvėjęs kulnas. Jeigu jo nusidėvėjimas yra akivaizdžiai matomas, o batai kainavo triženklę sumą, pakeiskite padus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)