Kelnės, kurių niekada nevilkėjote ir kurios vis dar kabo su etikete jūsų spintoje? Marškiniai, kurie jums jau netinka, tačiau kažkada „atnešė sėkmę“? Kodėl tokie daiktai staiga atrodo idealus pasirinkimas einant į pokalbį dėl darbo?

Atsakymas: mes neapgalvojame šio klausimo. Būtina atsižvelgti į bendrovę, į kurią ketiname eiti kalbėtis dėl darbo, taip pat jūsų pageidaujamas pareigas, ir tai, su kuo kalbėsitės. Visa tai ir turi nulemti jūsų įvaizdį.

Vistiek panikuojate? Štai penkios paprastos taisyklės, kurios padės jums teisingai pasirinkti.

Svarbiausia yra patogumas

Rengiantis darbo interviu jūsų prioritetų sąraše viena pirmųjų vietų turėtų atitekti patogumui.

Tas pusvalandis, per kurį mėginate pademonstruoti geriausią savo asmenybės variantą, nėra optimalus laikas naujų batelių pranešiojimui, kad ir kaip idealiai jie tiktų prie likusios jūsų aprangos.
Apranga darbo pokalbiui

Išlaikykite balansą

Kalbant apie šukuoseną ir makiažą, kurie tinka pokalbiui dėl darbo, svarbiausia taisyklė skamba taip: būtinas paprastumas. Lygiai taip pat kaip per ankštas sijonas blaškys jus ir prieš jus sėdintį žmogų, taip pat ir pernelyg ryškus akių pieštukas ar ant veido krentančios plaukų sruogos neleis jums susitelkti vien į pokalbį.

Jeigu raudoni lūpų dažai yra jūsų prekės ženklas arba be katės akių makiažo jūsų niekas neatpažintų, nepulkite į paniką. Pagalvokite apie kompromisą. Jei manote, kad uogų spalvos lūpdažis tiesiog idealiai derėtų prie jūsų dangaus žydrumo palaidinės, visa tai atsverkite paprastomis vyriško stiliaus kelnėmis ir bateliais lygiu padu.

Parodykite savo asmenybę

Kalba eina apie balansą. Lygiai taip pat, kaip patariama vengti „J. W. Anderson Pierce“ rankinės, taip pat negalima sumenkinti savęs iki baltų marškinių ir juodų kelnių. Ne tik kad priminsite padavėją, bet ir nieko nepasakysite apie save.

Nevenkite spalvų. Jeigu jums patinka geltona, žalia ir raudona, tuomet įtraukite šiuos atspalvius į interviu įvaizdį. O jeigu mėgstate plačias kelnes ar labai masyvius auskarus, tai ir pasirinkite – jūsų įvaizdis turi būti jūsų.
Apranga darbo pokalbiui

Bent vienas griežtas drabužis – puiki idėja

Nors tos dienos, kai einant į pokalbį dėl darbo buvo privalu vilkėti sijono kostiumėlį jau praeityje, griežto kirpimo kelnės ar siluetą paryškinantis švarkelis vis dar „suklijuoja“ įvaizdį taip, kad atrodote ir tvarkingai, ir gražiai.

Priklausomai nuo to, kokioje industrijoje pretenduojate į darbo vietą, švarkelis su dviem eilėm sagų suteiks solidumo net mūvint džinsus, o siauros kostiuminės kelnės tą patį padarys su sportinio stiliaus marškinėliais.

Nesipuikuokite

Venkite visko, kas pernelyg blaško dėmesį. Darbo interviu taip pat nėra tinkamas metas jūsų odinio kombinezono ar platforminių aukštakulnių debiutui. Net jeigu žmogui, su kuriuo susitinkate, patiks tai, ką kalbėsite, mažai tikėtina, kad jis visą pokalbio laiką sugebės sutelkti dėmesį vien į jo turinį.

Dėl panašių priežasčių reiktų vengti ir akivaizdžiai firminių daiktų. Tikrai nesakome, kad reiktų atsisakyti pamėgto šilkinio „Valentino“ sijono ar „Stella McCartney“ švarko, tačiau savąjį „Gucci“ logotipą per visą krūtinę gal verčiau pasilikite kitai dienai.

Į akis krentantys dalykai automatiškai paskatins prieš jus sėdintį žmogų vertinti – gerai arba blogai – ko interviu metu geriausia būtų išvengti.

Apranga darbo pokalbiui
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)