Seniai egzistuoja neginčijama tiesa ir patarimas, kad kiekviena moteris privalo turėti ar įsigyti mažą juodą suknelę. Tačiau prie tokių būtinų drabužių sąrašo dar būtų galima įrašyti ir klasikinį pieštuko silueto sijoną, juodą švarkelį, megztinį, paltą, juodos spalvos batelius ar rankinę. Vargiai įsivaizduotume savo garderobą be bent vieno šios spalvos drabužio.

Tačiau kiek skaitytume ar girdėtume teigiamų žodžių apie juodos spalvos universalumą ir tinkamumą, visgi ji turi ir neigiamą pusę, kenkiančią jūsų išvaizdai.


Juodi drabužiai sendina

Nesvarbu, ar jūs vilkėsite žavią juodą suknelę, ar laisvalaikio aprangą - ši spalva turi galią mums pridėti papildomų metų. Toks drabužis, nesvarbu ar jis elegantiškas, o gal žaismingas, pabrėžia jūsų veido nelygumus ir raukšleles. Tačiau kas nori atrodyti vyresnis nei yra?

Juoda išryškina problemišką odą

Juoda spalva turi savybę išryškinti viską, kas yra aplink ją. Tad jeigu vilkite juodai, natūralu, kad žvilgsnis kryps į jūsų veidą. Turėtumėte vengti tokių drabužių jei negalite puikuotis gražia veido oda. Raudonis, spuogeliai, tamsūs paakiai taps matomi, todėl tokiu atveju patariama rinktis šviesią palaidinę, marškinius ir pan., o juodos spalvos - kelnes, sijoną.

Rūbai nevisada išlieka juodi

Juodi drabužiai ne tik išryškina jūsų veido bruožus, bet ir tai, kas yra ant jų paviršiaus. Deja, bet nepriekaištingą spalvą sunku išlaikyti. Juoda medžiaga greitai apsineša pūkeliais, todėl dažnai tenka ją valyti, o tai, žinoma, neprideda žavesio jūsų išvaizdai.

Juodi drabužiai maskuoja

Jie ne tik maskuoja jūsų figūros trūkumus, optiškai lieknina, bet ir paslepia jus minioje. Jeigu norite atrodyti išskirtinai ir būti pastebėti, nesirinkite juodos spalvos, nebent ketinate prie tokių drabužių priderinti išskirtinius ir ryškius aksesuarus.

Paveikia emocijas

Juoda spalva taipogi gali pabrėžti jūsų veide matomas nuotaikas, pavyzdžiui, išryškinti jūsų nuovargį. Psichologiškai įrodyta, kad spalvos įtakoja žmonių būsenas. Kai ryškios spalvos (raudona, oranžinė, geltona) suteikia pozityvumo, tai pilka, ruda ir juoda dažniausiai nuteikia priešingai, skatina polinkį į negatyvias emocijas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)