Spalvos yra skirstomos į šiltas ir šaltas. Pirmajai grupei priskiriami oranžinės, geltonos, raudonos, rudos atspalviai, o antrajai - mėlynos, purpurinės, žalios ir pilkos (juoda ir balta yra neutralios). Šiltos spalvos žaidina geismą, suteikia energijos, nuteikia džiugiai. Šaltos veikia raminančiai, jos tarsi atvėsina, energiją nukreipia kita linkme. Kiekviena spalva turi plačią atspalvių paletę, dėl to visada yra galimybė išsirinkti tai, kas tinka labiau.

SPALVŲ REIKŠMĖ GARDEROBE

Balta apsaugo nuo išorinių dirgiklių, padeda sutelkti dėmesį, išspręsti rimtas problemas.

Geltona spalva užprogramuoja teigiamoms ir pakylėtoms mintims. Kai ji greta, rūpesčiai atrodo mažesni, nelieka perdėto jautrumo. Taip pat geltoni ir aukso atspalviai padeda įsiklausyti į kitų poreikius, ginčai sprendžiami greičiau, lengviau rasti kompromisus.

Rožinė padeda subalansuoti protą, kūną ir sielą, mažina susierzinimą, nepasitenkinimą. Taip pat puikiai tinka pasimatymams, nes sužadina vidinį moteriškumą, suteikia jausmingumo.

Raudona skatina pasitikėjimą savimi, tad ją verta rinktis, kai laukia rimti pokalbiai. Taip pat ši spalva šildo, jos energija padeda įveikti peršalimą.

Tiems, kurie pervargo ir jaučia apatiją, padės oranžinė. Ši spalva ne tik skatina pozityvumą, bet ir padeda atsikratyti nervingumo, susierzinimo. Sakoma, padeda kovoti ir su moteriškomis ligomis.

Ruda padeda įveikti stresą ir greitai susidoroti su rutina, skatina geriau įsiminti informaciją. O bronzos atspalvis, pasirodo, traukia turtus.

Nuo nemiegos ir košmarų apsaugos mėlyni bei turkio spalvos aksesuarai. Įvairūs mėlyni tonai padeda susikurti malonią aplinką, mažina stresą, nustumia šalin neigiamas mintis ir padeda atrasti ramybę.

Jei jaučiate, kad viduje neramu, tarsi sutriko vidinė pusiausvyra, rinkitės žalios spalvos drabužius. Ši spalva padės susigrąžinti harmoniją ir įveikti sunkius momentus.

Įvairūs violetiniai tonai padeda labiau remtis intuicija, gerina energijų srautą, tarytum išvalo aplinką. Violetinis drabužis skatins kūrybingumą ir padės akyliau pastebėti detales.

Dažnai netikėtai užsiplieskiate ar priklausote kategoriškų žmonių ratui? Tuomet verta papildyti spintą jaukiais pilkais drabužiais, pavyzdžiui, megztiniais, paltais ar kailiniais. Pilka spalva padės švelniau reikšti mintis, dažniau atkreipti dėmesį į kitų nuomonę ir mąstyti plačiau.

Atsiriboti nuo pasaulio, pamiršti problemas ir baimes padeda juoda spalva. Tai tarsi skydas nuo aplinkos poveikio. Tiems, kurie išgyvena depresiją, juodos spalvos verčiau atsisakyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją