Tačiau įsigijus tokią avalynę, mes kartu prisiimame atsakomybę ja tinkamai pasirūpinti, o balti sportbačiai iš tiesų reikalauja atidumo ir žinojimo, kaip tai padaryti.

Tokio modelio batai jau spėjo tapti universalumo sinonimu ir puikia alternatyva klasikinio stiliaus bateliams, taip vadinamiems „oksfordams“.

Itin patogius sportbačius norisi avėti kasdien, bet tokiu atveju susidūriame su svarbia problema, kaip išlaikyti nepriekaištingą baltumą.

Štai, kokie būdai padės išsaugoti jūsų avalynės spalvą:

1. Nagų lakas

Jeigu pastebėjote, kad avalynės paviršius yra susibraižęs, šiuos defektus puikiai paslėps baltas nagų lakas. Jis ne tik gerai laikysis, bet ir visiškai paslėps netobulumus. Tačiau patartina atkreipti dėmesį, ar nagų lako atspalvis atitinka sporbačių spalvą.

2. Actas

Pastebėjote dėmeles, kurių niekaip negalite panaikinti ir nežinote, kokia skalbimo priemonė galėtų padėti? Tokiu atveju pravers ne įprastas baliklis, bet tikrai kiekvieno iš mūsų namuose esantis actas. Paimkite skudurėlį, o suvilgę jį actu, švelniais sukamaisiais judesiais patrinkite dėmę.

3. Skalbimui - ne!

Venkite sportbačius skalbti skalbimo mašinoje, net jei tai būtų švelnaus rėžimo nustatymas. Patikimiausia būdas pasirūpinti spalvos išlaikymu - valymas rankomis.

4. Dantų šepetėlis

Jeigu norite išvalyti sunkiau prieinamas vietas ir to negalite padaryti su paprastu skudurėliu, geriausia priemonė - dantų šepetėlis. Išvalyti įsisenėjusias dėmes padės šiltas vanduo, muilas bei švelnus valymas.

5. Džiovinimas

Išvalius batus, patartina juos nusausinti popieriniu rankšluosčiu ar servetėlėmis. Taip jie greičiau sugers nereikalingą drėgmę ir lengviau išdžius.

6. Šampūnas

Ant sportbačių netyčia užsimetėte maisto gabalėlį, o riebalai spėjo įsigerti į paviršių? Nesijaudinkite, dėmę pašalinti padės jūsų turimas šampūnas. Naudokite šiltą vandenį, švelnios konsistencijos šampūną ir dantų šepetėlį.

7. Venkite saulės

Niekada savo sportbačių nelaikykite lauke. Tiesioginiai saulės spinduliai gali peveikti jūsų nepriekaištingo baltumo avalynę negrįžtamai. Tokiu atveju nepadės niekas, o vienintelė tinkama vieta jiems - vėsi, nesaulėta patalpa.

8. Baliklis

Ar galima naudoti balinamąją priemonę panaikinti dėmes? Taip, šis būdas taipogi yra tinkamas, tačiau naudoti reikėtų atsargiai. Kad išvengtumėte klaidų, baliklį reikėtų atskiesti vandeniu, santykiu 1/5. Valykite tuo pačiu dantų šepetėliu, o po to išskalaukite šiltu vandeniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)