Šios taisyklės – itin paprastos, jų nesudėtinga laikytis, o rezultatas tiesiog nuostabus, rašo „WhoWhatWear“.

1. Drabužiai – tam tikra komunikacijos forma

Egzistuoja teorija, jog, kad ir ką darytumėte savo gyvenime, vienaip ar kitaip pasauliui siunčiate žinutę. Kūno kalbos ekspertai, remdamiesi šia teorija, susikrovė milijonus. Kaip ir stiliaus ekspertai. Specialistai ne be reikalo tvirtina, jog aprangos pasirinkimas nėra vien estetinis klausimas, tai saviraiškos priemonė. Drabužiai aplinkiniams pasako labai daug, tad tiesiog, renkantis aprangą, vertėtų pagalvoti, ką norite pasakyti. Tokia strategija neabejotinai pasiteisins.

2. Pasirinkta apranga – reakcija į įvairias socialines situacijas

Kaip jau buvo minėta, drabužiai aplinkiniams siunčia vieną ar kitą žinutę. Lygiai taip pat įvairūs aprangos deriniai gali pasitarnauti kaip atsakas į vienokias ar kitokias socialines situacijas. Neabejotinai yra priežasčių, kodėl biure norisi rengtis vienaip, o į vakarėlį – visai kitaip. Taip yra dėl labai paprastos priežasties: drabužiai turėtų tarnauti kaip būdas parodyti, jog kontroliuojate situaciją: „Štai ir aš, žinau, kur esu ir kodėl, man nebaisus nė vienas laukiantis iššūkis, esu pasirengusi viskam“.

3. Svarbiausia, kad drabužis jums idealiai tiktų

Galite įsigyti patį madingiausią ir brangiausią drabužį, bet jeigu jis jums idealiai netinka, ne tik neatrodysite stilingai, bet netgi juokingai. Visos pastangos ir išleisti pinigai virs niekais. Štai ką pataria stilistė Stacy London: „Didžiausia klaida, kurią daro moterys yra ta, jog vilki drabužius, kurie netinka jų figūrai. Be to, visi seniai žino, kad geriausias aksesuaras yra pasitikėjimas savimi, tad nevertėtų jo pamiršti ir derinti prie visų įmanomų aprangos variantų“.

4. Geriausia investicija – tarsi antra oda gulantys džinsai

Kad ir kokie džinsai jums patiktų, idealiai jums tinkančių pora verta nemenkų pinigų – kalbant apie drabužius, tai viena geriausių investicijų. Šiuo atveju taupyti neverta, nes džinsai tiesiog būtini kiekvienos stilingos moters spintoje.

5. Geros aprangos formulė – 50 proc. aplinkiniams, 50 proc. sau

Nors teiginys, jog apranga yra saviraiškos priemonė yra šventa tiesa, stilistai pataria jokiais būdais neignoruoti aplinkos, kurioje atsidursite. Pavyzdžiui, vien todėl, jog be proto norite į darbą ateiti segėdama ką tik įsigytą trumpą sijoną, to daryti tikrai nevertėtų. Rekomenduojama ieškoti aukso vidurio – nepamiršti individualumo, bet ir neignoruoti aplinkos primetamų aprangos žaidimo taisyklių

6. Žaidimui tendencijomis – tinkama vieta ir laikas

Nors stilistai jokiais būdais nenori atgrasyti nuo stilistinių ieškojimų ir noro savo kailiu išbandyti naujausias mados tendencijas, tačiau primygtinai pataria šiam tikslui pasirinkti tinkamą laiką ir vietą. Oficialioms progoms tokie eksperimentai tikrai netinka. Norite pakvailioti ir išbandyti ką nors naujo? Tam puikiai tiks vakaras su draugėmis bare ar naktiniame klube.

7. Svarbiausia – detalės

Įvaizdį per kelias akimirkas pagerinti ar sugadinti gali viena vienintelė detalė. Kartais pakanka tiesiog tinkamai užsirišti skarelę ar pasirinkti deramą dirželį, ir įvaizdis suskamba naujomis natomis. Neretai tikrai nereikia drastiškų drabužinės pokyčių – transformacijai pakanka smulkmenos, pavyzdžiui, žaismingai atraitotų marškinių rankovių.

8. Individualaus stiliaus vizitinė kortelė – būtinybė

Ir pabaigai – išbaigtam stiliui tiesiog būtina detalė, kurią būtų galima įvardyti kaip jūsų vizitinę kortelę. Ar tai būtų auksinė grandinėlė, kuria puošiatės kiekvieną dieną, ar prielankumas boyfriend tipo džinsams, ar žaidimas skarelėmis ir šalikėliais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)