Popup.lt yra momentinių renginių organizatorius, pristatantis aktualiausias bei diktuojantis ateities mados tendencijas. Dukart per metus vykstantys popup.lt momentiniai renginiai po vienu stogu buria griežtą atranką įveikusius mados, juvelyrikos, galanterijos, parfumerijos, kosmetikos, interjero prekės ženklus. Tokia idėja gimė prieš porą metų“, – trumpai renginį pristatė prekės ženklo „erikahoc“ dizainerė E. Paulauskė.

„Paklausa ir susidomėjimas renginiu nuo pat pradžių buvo didelis. Tai rodo ne tik mados mugių ir renginių poreikį mūsų šalyje, bet ir dizaino kūrėjų gausos buvimą“, – džiaugėsi organizatorės.

Paklausus, ar galima apsirengti nuo galvos iki kojų tik lietuvių kūrėjų drabužiais, Ieva ir Erika atsakė, kad tai tikrai įmanoma. Tačiau pastebi, kad dar ne taip seniai trūko avalynės pasiūlos.

Lietuvių dizainerių drabužiai yra brangesni?

„Lietuvoje sukurti dizaino daiktai yra brangesni, tačiau ir kokybiški. Svarbus kokybės ir kainos santykis. Svarbi netgi prekės ženklo komunikacija, kaip jis save pristato, ar atsižvelgia į besikeičiančias tendencijas ir ar jo kūrybinė raida yra nuosekli“, – aiškino I. M. Andrulytė.

Lietuvoje kuriantys dizaineriai stengiasi ir iš to pragyventi. Tačiau nereikėtų apsiriboti tik mūsų šalimi, o vietoje to, žengti tolyn, dalyvauti parodose, pristatymuose. Visgi sėkmė neateis taip greitai – tai sunkus darbas, reikalaujantis laiko ir pastangų. Tokių pačių kriterijų laikosi ir E. Paulauskė, kurianti rankines ir kuprines „erikahoc“ vardu.

Pasiteiravus, ar lietuvių dizaineriai yra kūrėjai, ar labiau amatininkai, pašnekovė buvo atvira:

„Tikrai yra puikiai kuriančių dizainerių, kurie gali pretenduoti ir į pasaulinę rinką. Tačiau Lietuvoje dirbant tokį darbą yra sunku išgyventi. Pagrindinė to priežastis yra perkamosios galios neturėjimas. Kad patektumei į platesnę rinką, reikia daug investicijų“, – pasakojo I. M. Andrulytė.

Kodėl mes bijome pirkti brangų, bet Lietuvoje pagamintą daiktą, o vietoje to įsigijame užsienietišką produkciją?

Kaip teigė E. Paulauskė ir I. M. Andrulytė esame linkę dažniau nusipirkti brangesnį, užsienyje pagamintą rūbą, o ne lietuvišką. Tačiau yra nusistovėjusi nuomonė, kad, pavyzdžiui, geriausi batai gaminami Italijoje, nors nežinome, kad oda yra atvežama iš Lietuvos. Vietiniai dizaineriai yra mažų linijų gamintojai, negyvename geografiškai patogioje vietoje, o mažos perkamosios galios buvimas lemia, kad bus sukurti limituoto tiražo daiktai, kainuojantys brangiau.

Daugiau - vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt