Vienas. Puiki nuotaika ir nusiteikimas – pusė darbo. Paniurusi, supykusi, alkana, iš anksto skeptiškai nusistačiusi ar pikta, spintos revizijos nepasidarysi. Tai intensyvus užsiėmimas, kurio rezultatas – puikus ir tau tinkantis spintos turinys. Tad luktelk, kol nuotaika bus tinkama ir tik tuomet raitokis rankoves.

Du. Išsirink dieną, kai turėsi bent laisvą pusdienį. Paskubomis perkračiusi spintą neišgausi rezultato, kokio tikiesi. Patarčiau tam skirti bent pusdienį, kad galėtum geriau apsvarstyti, kas lieka, o kas ne.

Trys. Būk kantri. Paimti daiktą iš spintos, pakelti jį kabantį ant pakabos, ir užmetus žvilgsnį nuspręsti: „lieka“ arba „metu lauk“– praktiškai neįmanoma. Teks matuotis, tad turėk kantrybės ir stuburą. Tvarkydamasi spintą turi aiškiai žinoti, kad ten lieka tik tau tinkantys ir patinkantys daiktai. Jei dvejoji ar jau pavargai, geriau palik darbą pabaigti kitą dieną, kitaip ir vėl joje liks kalnas nedėvimų ir tau trukdančių gerai atrodyti daiktų.

Keturi. Tavo spintos durys bei stalčiai turi lengvai užsidaryti, tad atrinkdama daiktus nepamiršk, kiek jų gali likti joje. Per daug daiktų garantuoja, kad rytoj ir vėl neturėsi, ką apsirengti. Tie daiktai, kurie tau nebepatinka, netinka, atrodo senamadiškai, yra netinkamo dydžio arba šiaip tave nervina, turi keliauti lauk.

Penki. Išpurčiusi spintą, daiktus, kurių ketini atsisakyti, dar tą pačią dieną išnešk į rūsį, automobilį ar kitą vietą, kad nesimaišytų po akimis ir nepriekaištautų. Labai svarbu, kad jie, radę tavo silpnumo momentą, neįsiprašytų atgal. Taigi, iš anksto pagalvok, ką su jais darysi – dovanosi, atiduosi, parduosi, priduosi į tekstilės konteinerius ar pasinaudosi specialiomis akcijomis parduotuvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)