Agnė užkerta kelią dvejonėms: keliauti būtina lengvai. Jūs esate jūs, tad tai, ką mėgstate ir kas jums tinka namuose, tiks bei patiks ir kelionėje. Jūsų skonis staiga nepasikeis, tad būkite ištikima sau.

Kaip manai, kodėl ruošiantis į kelionę yra svarbu ne tik nepamiršti būtiniausių daiktų, bet ir tinkamai išsirinkti drabužius?

– Priežastis labai paprasta ir pragmatiška. Atsakykite sau į klausimą: ar tikrai norite tampytis paskui save lagaminą, o gal net ir du, atvykusi į viešbutį raustis tarp daiktų neapsisprendžiant, ką apsirengti, o ilgainiui dėvėti tik savo mėgstamus drabužius, o likusį balastą tiesiog palikti gulėti lagamine. Tad ar tikrai reikia jį tempti paskui save? Palikite namuose – grįšite pasiilgusi.

Ką pasakytumei tam, kuris yra įsitikinęs, kad svarbiausia – patogūs, bet ne stilingi drabužiai? Ar galima suderinti tiek stilių, tiek komfortą?

– Suderinti galima labai daug dalykų. Ir labai smagu derinti tuos, kurie, atrodo, yra sunkiai suderinami. Mano spintoje – įvairaus stiliaus drabužiai, tačiau juos derindama kūrybingai, randu naujų sprendimų, o smagiausi tie, kurie sudėlioti kontrasto principu. Vakaru visą dieną dirbau su juodu smokingu ir ryškiai geltonais sportiniais bateliais. Jaučiausi fantastiškai. Tad ir per tostogas, jei mėgstate komfortą, tikrai nebūtina sprausti pėdos į aukštakulnius, o patogias medvilnės kelnes keisti siaurutėle suknele. Stilinga – tai nebūtinai iščiustyta iki paskutinės smulkmenos. Aprangoje labai mėgstu palikti kokią klaidelę – kad atrodytų vos vos chaotiška. komforto negalėčiau atsisakyti, jis toks pats svarbus, kaip ir stilius.

Kokie būtų pagrindiniai žingsniai, ruošiantis kelionei?

– Apie tai papasakosiu seminare – nenoriu sugadinti siurprizo toms, kurios ateis į mano seminarą. Tačiau galiu pasakyti, kad labai svarbu viską apgalvoti ir neimti to, ko šiaip nedėvite. Ir nepirkti visko nauja. Ypač avalynės. Gali tekti pasigailėti..

Jeigu reikėtų paskaičiuoti: kiek daiktų (įskaitant drabužius, aksesuarus ir grožio priemones) verta pasiimti su savimi?

– Suskaičiuoti nėra sudėtinga, svarbu žinoti, kiek dienų atostogausit ir ką veiksite. Esu dariusi eksperimentą su Delfi.lt – iš 10 daiktų sukūriau 29 derinius. Ir sustojau ties šiuo skaičiumi tik dėl to, kad jau pabodo – galėjau padaryti ir daugiau. Su 9 daiktais galima atsotogauti ilgą savaitgalį, įskaitant vakarėlius ar vakarienes.

Kokias pastebi daromas klaidas formuojant savo atostogų garderobą? Kaip jų išvengti?

– Moterys pakuoja daiktus, vadovaudamosis principu: gražu, negražu, negalvoja apie derinius, įsimeta daiktų “dėl viso pikto”, ima daug naujų, neišbandytų daiktų ir aksesuarų, ima daiktus, kurių nedėvi ar net nemėgsta (ketina juos dėvėti per atostogas, bet taip jų ir neapsivelka). Jūs esate jūs, tad tai, ką mėgstate ir kas jums tinka namuose, tiks bei patiks ir kelionėje. Jūsų skonis staiga nepasikeis, tad būkite ištikima sau.

Ką patartumei, iš savo asmeninės patirties, keliaujančioms su šeima? Ar įmanoma sutalpinti savo, vaikų ir vyro garderobą į vieną-du lagaminus?

– Kai Hubertui buvo vieneri, buvome mėnesiui įšvykę atostogų į Havajus. Trise su vienu lagaminu ir kuprinėle smulkmenoms lėktuve. Tiesa, ketvirtadalį lagamino užėmė sauskelnės ir tyrelės. Tad viskas yra įmanoma, jei darai būdama sąžininga su savimi ir savo poreikiais.
Kokios būtų būtiniausios grožio priemonės vykstant į šiltuosius kraštus? Be kokių neapsieini pati?
Apsauginis kremas nuo saulės ir viso kūno bei veido drėkiklis.

Kaip manai, kodėl į Lietuvą vis dar neateina taip vadinama airport style tendencija, kurią taip mėgsta žinomos mados ir pramogų pasaulio asmenybės? O galbūt ji jau pamažu tampa ir mums aktuali?

– Viskas turi ateiti pamažu. Tada yra tikra ir nepakeičiama. Šis stilius yra patogus, bet tuo pačiu stilingas ir skoningas. Manau, kad iš jo galime pasisemti idėjų ir savo kelionėms, ir kasdienybei čia, mieste.

Ar verta pasiduoti spontaniškai pirkimo manijai kelionėse? Ką jose pirkti, kad tai tiktų prie turimo kasdienio garderobo?

– Visuomet verta šiek tiek atsipalaiduoti per atostogas, įkaitant ir emocinius pirkinius. Visuomet patariu parsivežti prieskonių ar saldumynų, o į garderobą gaivos visuomet įneša sakros, šalikai, pledai ar universalios skraistės. Taip pat verta pasidomėti vietine juvelyrika ar keramika. Keliaudama aš visuomet daugiau randu ką pirkti nei namuose. Matyt, kitaip sukasi mintys. Juk atostogos!!


Makiažas: Gintarės Sutkaitės.