Esu stilistė jau keliolika metų, todėl žinau daug aprangos gudrybių, kurios, būnant mama, išplėtė savo ribas ir dabar jau suprantu ir kaip protingai ir gerai aprengti savo vaiką.

Kokybiška ir patogi apranga vaikui yra būtina. Lygiai taip pat kaip ir mums. Esu linkusi turėti mažiau, bet geresnių daiktų. Dažnai pastebiu, jog vaikų drabužėliai būna arba labai panašūs į suaugusiųjų, kas man atrodo keistoka, arba itin vaikiški – ryškiai rožiniai, su Barbėmis ir dinozaurais.

Kažkaip vis nerasdavau to viduriuko, kad drabužis būtų žaismingas, spalvingas, netgi suteikiantis tam tikros energijos, tačiau neperspaustas, ne per saldus, bet ir ne depresyvus. Aš kaip visada – ieškau balanso ir harmonijos. Su fantazijos ir sveiko proto prieskoniu.

Nemažai visko esu išbandžiusi, tad dabar jau galiu drąsiai rekomenduoti tuos, kurie labiausiai užkabino akį ir geriausiai tiko mano mažiems nenuoramoms.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį perkant drabužius vaikams:

1. Kainos ir kokybės santykis. Reikia nepamiršti, jog vaikai rūbus sunešioja ir išauga žymiai greičiau nei mes, tad tikrai nepatarčiau išleisti daugybės pinigų drabužiui, kurį vaikas dėvės vos pora mėnesių. Tačiau taip pat svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad dažnai labai pigūs drabužiai būna nekokybiški.

2. Sudėtis. Man tai itin svarbus faktorius. Vaikų drabužėliai turi būti tik iš natūralių medžiagų, tai reiškia – kuo mažiau sintetikos, o ypač vasarą!

3. Patvarumas. Vaikai visgi yra vaikai, jie nori turkštis balose, ropoti keliais ir nevaržomi džiaugtis vaikyste, todėl rūbas turi būti patvarus.

4. Universalumas. Itin vertinu drabužius, kurie nenusako laiko, amžiaus ar net lyties. Mielai renkuosi ir rekomenduoju tuos, kurie tinka ir prie džinsų, ir prie treningų, ir vasarą ir pavasarį, ir broliui, ir sesei. Neskatinu belytiškumo, tik raginu neapsiriboti vien supermergaitiškais ar superberniukiškais pasirinkimais.

5. Laisvė. Esu už laisvę bėgioti, piešti, kurti, tad jei drabužis siauro silueto, lai jis būna iš tampraus audinio, o tai, aks gali nuskristi ar nukristi, lai būna pritvirtinta!
Agnės Gilytės pavyzdys, kaip rengti savo atžalą

1. „Dr. Povas“ kelnės 2.„Dr. Povas“ marškinėliai 3. „Kick the Moon“ džemperis 4. Kick the Moon suknelė 5. „Dr. Povas“ lietpaltis 6. „Zara“ aulinukai