Ką geriausia rengtis kai galvoji, kad neturi kuo apsirengti? Girdėjau, kad tokiu atveju geriausias pasirinkimas būtų juodos spalvos drabužiai.

Nepritariu. Juoda spalva yra pretenzinga, ji visuomet išryškina nuovargį, odos problemas. Patarčiau vilktis tų spalvų drabužius, su kuriais oda švyti, atrodai gaivi ir pailsėjusi. Jei neturi, ko apsirengti, patarčiau iš vakaro peržiūrėti savo spintos turinį ir rasti tinkamų derinių, kad ryte dėl to jau nebereikėtų sukti galvos. Neabejoju, kad turi spintą, kurioje nemažai daiktų ir greičiausiai tai ir trukdo apsispręsti, ką rengtis. Per didelis daiktų kiekis spintoje trikdo, todėl dažniausiai ir neapleidžia jausmas, kad neturi ko apsirengti. Ir dėl to, jei tikrai nesugalvoji, ką šiandien išsitraukti iš spintos, paprasčiausias variantas būtų džinsai, klasikiniai marškiniai bei švarkas arba megztinis. Tai - klasika, kuri gelbsti visose situacijose.


Ar šį sezoną mandingas velvetas? Kaip jį derinti su kitais audiniais?

Viena ryškiausių rudens tendencijų – aksomas, angliškai velvet, turbūt jį ir turėjote galvoje. Tai yra labai universalus audinys, iš jo siuvamos ne tik suknelės vakarui, bet ir švarkai, avalynė, rankinės bei kelnės, tad išsirinkti nebus sunku. Jis puikiai dera su plonyte vilna, džinsu, oda ir šilku.

Kiek įvairių spalvų drabužių galima dėvėti vienu metu, kad nebūtų spalvų margumyno?

Ir vyro, ir moters aprangoje galioja tas pats principas: mažiau yra daugiau. Jei neapsisprendžiate, ar ne per margai apsirengėte, patarčiau apsiriboti 2 ar 3 spalvomis bei atspalviais. Nereikia mestis ir į kitą kraštutinumą – rinktis tą pačią spalvą nuo galvos iki kojų ir atrodyti lyg išlipus iš dažų kibirėlio. Jei sunku derinti, patarčiau improvizuoti atspalviais arba drabužius rinktis panašių spalvų, o aksesuarus naudoti kaip spalvingas detales.

Kokius batus vertėtų rinktis šiam rudeniui ?

Svarbiausia – storas kulnas, o pats batas gali būti įvairus: laiveliai su dirželiu per čiurną, aulinukai-kojinės, ilgaauliai storu aukštu kulnu. Tiesa, madinga detalė – kitos spalvos kulnas arba spalvoti batai, kurie labai gerai atrodo, kai susilieja su pėdkelnėmis. Tarkime, vyšnių spalvos aulinukai ir tokios pat spalvos pėdkelnės.

Niekaip negaliu nusistatyti savo figūros tipo. Patarkite, kaip tai padaryti?

Pirmas ir svarbiausias dalykas, į ką reikia atkreipti dėmesį norint nusistatyti figūros tipą yra proporcija. Įsivertink santykį tarp savo krūtinės, liemens ir klubų apimties. Centimetrai visiškai nesvarbūs, svarbiausia išsiaiškinti, kuri kūno dalis yra lieknesnė, stambesnė, kurios yra vienodos. Tarkime, jei krūtinė gan plokščia, talija liauna, rankos plonos, o klubai, užpakaliukas ir kojos pilni, tai - kriaušės figūros tipas. Priešingas figūros tipas – obuolys, kai putnumas susitelkęs viršutinėje kūno dalyje, o klubai siauri, kojos paprastai laibos. Berniukiškos figūros moterims būdinga neišreikšta talija, kai beveik nėra skirtumo tarp krūtinės, liemens ir klubų. Smėlio laikrodžio figūra – labiausiai išreikštos visos minėtos kūno dalys, t.y. aiškus skirtumas tarp krūtinės ir liemens bei liemens ir klubų, o krūtinė ir klubai beveik vienodos apimties.


Kokio silueto kelnes rinktis, jei esu berniukiškos figūros?

Svarbiausia šiam figūros tipui – kelnių juosmens vieta. Kadangi šis siluetas neturi išreikštos talijos, patariu rinktis kelnes pažemintu arba paaukštintu juosmeniu, nes klasikinis jo aukštis bus per patį pilvuko centrą ir jį dar labiau akcentuos. Pats kirpimas gali būti ir tiesus, ir siaurėjantis, drąsiai galite bandyti dabar madingus platėjančius džinsus. Jie berniukiškai figūrai pridės šiek tiek moteriškų formų.


Kokios spalvos rankinė tiktų prie rudo palto?

Puikus klausimas, nes paprastai prie jo renkamės juodą arba rudą. O šis sezonas – spalvų ir ryškių aksesuarų ruduo, tad rinkitės mėlyną, raudonojo vyno, alyvuogių žalią, pilką ar rūdžių spalvos rankinę. Taip pat puikiai atrodys kelių aukščiau mano išvardintų spalvų derinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją