Pirma emocija, kuri įkvepia įsigyti vieną ar kitą daiktą yra susijusi su jo spalva. Akį pagauna ta, kuri tau labiausiai patinka, neretai ta – kurios pilna tavo spinta arba ta, kuri yra ryški ir išsiskiria iš kitų. Pagrindinis ir tau naudingiausias motyvas išsirinkti vieną ar kitą spalvą – atsakymas į klausimą, ar ji tau tinka. Prisidėk prie veido, įvertink, kaip atrodai: ar graži, ar neatrodai pavargusi, ar veidas švyti, ar nesikerta su plaukų spalva, ar oda staiga netampa pilkšva, ar neišryškėja raukšlelės, ar neatrodai nepanaši į save?

Spalvos, kurios tau tinka, privalo gyventi tavo spintoje. Juk jų yra tikrai daugiau nei ir mano pačios labai mėgstamos balta, pilka ir juoda. Kviečiu susipažinti su įsimintiniausiomis sezono spalvomis ir bent kelias jų įsileisti į savo spintą. Patikėk, tada ir kasdienybė bus labiau spalvota.

RAUDONOJO VYNO. Ši spalva – atgaiva toms, kurios tik pradeda jaukintis spalvas, ji puikiai dera su ruda, juoda, pilka, mėlyna bei margais raštais.



METALO. Šiek tiek žvilgesio garderobe suteiks jam įdomumo. Nesvarbu, kuri - sidabro, vario ar aukso – visos jos yra puikus akcentas greta madingų rudens tonų.



ALYVUOGIŲ ir MIŠKO ŽALIOS. Juk tai visiška rudens spalvos, tiesiog klasika, kuri puikiai tinka ir raudonplaukėms, ir rudaplaukėms, ir šviesiaplaukėms.



BLYŠKI ROŽINĖ. Lengva it kūno spalva, gaivi ir lyg nematoma – tokia spalva itin tinka šviesaus gymio moterims. Jei abejoji, ar rinkdamasi šią spalvą neatrodysi blyškiai, visuomet gali rinktis tos spalvos derinius su tamsia arba ryškia spalva, o galiausiai – dėvėti tokios spalvos avalynę, kelnes ar sijoną.



PILKA. Taip, ji, atrodo, madinga visada, o šiemet atgimsta švelniai pilku atspalviu, primenančiu balandžio plunksnas arba tiesiog dulkes. Jos universalumas neįtikėtinas – naudok ją kaip pagrindą, nes priderinti jos blogai tiesiog neįmanoma.



JUODOJO ŠOKOLADO/TAMSIAI RUDA. Į ją žiūrint tikrai norisi kažko saldaus. Ji – tobula alternatyva įprastai juodai. Derinčiau ją su metalo atspalviais, raudonojo vyno ar žydra, o šios spalvos aksesuarai – rimta grėsmė įprastiems juodiems.



ŽYDRA. Labai lengva žydra – malonus netikėtumas rudenį. Ji puikiai papildo arba pakeičia baltą ir kuria simpatiškus derinius su šokoladine, raudona ir bordo.



SKAISČIAI RAUDONA. Ryžtis šiai spalvai – savotiška avantiūra. Kažkam, neabejoju, jau ir kasdienybė. Na, pradžiai, gal bent lūpų dažai ar bateliai, o kitąkart – gal jau ir lietpaltis?



SAULĖS SPALVOS. Geltona, oranžinė, smėlio, rūdžių – tai rudens lapų arba saulės spalvos, kurios suteikia įvaizdžiui pozityvumo. Derindama jas su džinsu, oda ar aksomu, susikursi gaivių ir kiek hipiškų derinių.



Jei nėra lengva apsispręsti, kokios spalvos dera tarpusavyje, patarčiau išsirinkti vieną kaip pagrindinę, o iš kitos spalvos ar spalvų susidėlioti akcentus. Tarkime, žydra suknelė ir raudonojo vyno spalvos bateliai arba juodas kelnių kostiumas ir raudonojo vyno spalvos palaidinė bei metalo blizgesio avalynė. Tai, atrodo, tik akcentai, bet jie jūsų įvaizdžiui duoda labai daug.

Pabaigai dar vienas patarimas: šviesios ir blizgios spalvos akcentuoja, netgi šiek tiek didina, o tamsios ir matinės – priešingai. Tad rinkdamasi drabužį atkreipk dėmesį ir į siluetą, ir į spalvą, ir į audinio sudėtį. Tikrai nereikia bijoti šviesių arba blizgių tekstūrų, pvz., aukso spalvos blizgi palaidinė ir maža krūtinė galėtų būti geriausios draugės arba priešingai, siauri klubai ir baltas sijonas – puikus tandemas!

Daugiau Agnės patarimų: www.gilyte.lt

Straipsnio turinys kurtas bendram A. Gilytės ir PC „Akropolis“ projektui.

Drabužiai ir aksesuarai iš prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ parduotuvių:

Žydra spalva: 1. „H&M“ 2. „Mango“ 3. „Zara“ 4. „Mango“ 5. „Zara“ 6. „Promod“
Saulės spalvos: 1. „Massimo Dutti“ 2. „Zara“ 3. „Aldo“ 4. „H&M“ 5. „Zara“ 6. „H&M“ 7. „H&M“ 8. „Mango“
Metalo: 1. „Mango“ 2. „Zara“ 3. „Collistar“ 4. „Zara“ 5. „H&M“ 6. „Zara“ 7. „Zara“ 8. „Zara“
Blyški rožinė: 1. „YSL“ 2. „H&M“ 3. „Zara“ 4. „Mango“ 5. „H&M“ 6. „Bershka“
Juodojo šokolado/tamsi ruda: 1. „Massimo Dutti“ 2. „H&M“ 3. „Mango“ 4. „H&M“ 5. „Zara“ 6. „H&M"
Raudonojo vyno: 1. „Massimo Dutti“ 2. „H&M“ 3.„Lancome“ 4. „Mango“ 5. „Zara“ 6. „Zara“ 7. „Massimo Dutti“ 8. „Bershka“
Pilka: 1. „H&M“ 2. „Monton“ 3. „H&M“ 4. „Monton“ 5. „L'Oreal“ 6. „Promod“
Skaisčiai raudona: 1. „Zara“ 2. „Zara“ 3. „Mango“ 4. „Zara“ 5. „Zara“ 6. „H&M“ 7. „Zara“
Alyvuogių ir miško žalia: 1. „Zara“ 2. „Dior“ 3. „H&M“ 4. „Mango“ 5. „Zara“ 6. „Zara“ 7. „Zara“



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)