Jie įvardinami kaip „kada nors drabužiai“ (angl. Someday clothes). Kiekvienas turime tokių drabužių ar aksesuarų: bėgimo bateliai, nors nebėgiojame, prašmatnus kostiumas, nors nesilankome tokiuose vakarėliuose, slidinėjimo apranga, nors niekad nesame stovėję ant slidžių, aukštakulniai, mini sijonai, ir taip galėčiau vardinti ir vardinti...

Tai jie yra tie spintos erdvės ėdikai, sukuriantys iliuziją, kad drabužių mums netrūksta. Sprendimas paprastas: įsigyti tokių drabužių, kurie atitiktų realų mūsų gyvenimą. Jei daugiausia laiko praleidžiate prižiūrėdama vaikus - nereikia spintoje laikyti dalykinių kostiumėlių, jei daug vaikštote pėstute, o spintoje – sportinio ir laisvalaikio stiliaus mišinys – kam lentynoje laikyti keturias poras neavėtų aukštakulnių-žudikų? Kiekvienai skirtingai veiklai reikia vis kitokių drabužių - juk nesportuojate su sijonu ar odinėmis kelnėmis, o prie jūros nevažiuojate su dalykiniu kostiumu ar sabalų kailiniais.

Balansą spintoje gali atrasti suskaidydama ją pagal veiklas ir kiek laiko jos užima tavo rutinoje. Tarkime, trečdalis tavo mėnesio – biure, kitoms keturioms veikloms tenka po lygiai: sporto klubas, sodininkystė, vakarėliai ir kopimas į kalnus. Atitinkamai tiek vietos jie turėtų užimti tavo spintoje. Pasitikrink, ar tokia ar bent jau panaši proporcija tavo spintoje.

Visgi „kada nors drabužiai“ yra jūsų neįgyvendintų intencijų ar svajonių atspindys, tad kada, jei ne dabar – prasidedančiais naujais metais - pabandyti jas įgyvendinti ir, galbūt, tuos drabužius iš gilaus spintos kampo perkelti į patį priekį? Norisi, kad spintoje, kaip ir gyvenime, karaliautų harmonija, o vienas iš būdų tai pasiekti – atsikratyti „kada nors“ drabužių arba tą „kada nors“ paversti bent jau „kartais“, o gal net „dažnai“.

Aš ketinu išsitraukti savo vientisą baseino maudymosi kostiumėlį – metas atnaujinti plaukimo įgūdžius. Taip pat ketinu pradėti avėti tuos aukštakulnius, bent jau kartais. Tai mano „kada nors“ daiktai, o kokie yra tavo?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)